Рівнянам нагадали про Ілловайську трагедію соняхами

2065 0

Ми у соцмережах:

Рівнянам нагадали про Ілловайську трагедію соняхами

29 серпня на майдані Незалежності встановили стенди зі світлинами героїв, полеглих на війні з Російською Федерацією на Сході України. Рівнянам роздавали власноруч виготовлені соняхи. Таким чином рівненські волонтери нагадали місту про День пам'яті захисників України.

 29 серпня увійшло в історію України закривавленими полями соняхів. Адже саме в цей день сталася Ілловайська трагедія. Українські бійці, добровольці та військовики, намагалися вирватися з російського оточення. Ті, хто не зміг, вмирали серед соняхів, віддаючи своє життя за Україну її суверенітет, єдність та цілісність. До проведення акції пам'яті приєнались і активісти громадської організації “Рівне Разом” на чолі з головою організації Віктором Шакирзяном.

"Нам усім боляче згадувати героїв, які віддали свої життя за Україну, адже практично в кожній родині це хтось найближчий - батько, син, чоловік. Крізь біль, ми згадуємо героїв та вшановуємо їхній подвиг - подвиг захисників, які віддали найцінніше у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України – своє життя. Вони стояли на смерть за кожного з нас. Ми схиляємо голови у вдячності перед ними" - сказав Віктор ШАКИРЗЯН.

Рівняни, як і всі українці? о 10.00 вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання. Увесь народ затих у скорботних спогадах. Про батька, сина, брата, чоловіка, які вже не повернуться зі Сходу. Їхні обличчя та імена можна було побачити на розміщених в центрі міста стендах. Вони завжди залишаться у нашій пам’яті.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також