Рівнянам платитимуть за випробовування на них нової вакцини з Китаю

2655 0

Ми у соцмережах:

Фото: ВВС

На базі колишньої поліклініки №2, що на вулиці Драгоманова, 7, проходить клінічне випробовування нової вакцини від COVID-19, задля якого планують залучити 500 учасників.

 Як повідомила контактна особа для "РВ", виробник цієї вакцини - Китай. Назви наразі сказати не можуть, втім, запевняють, що вона умовно допущена до використання і перебуває на останньому етапі проходження перевірок.

Для того, щоб переконатися у її ефективності, в 30 клініках різних міст України проведуть експеримент. У кожному з медзакладів охочих щепитися поділять на 2 групи: 50% учасників вколють китайську вакцину, а 50% - плацебо. Ні ті, ні інші не знатимуть, що саме їм вкололи.

Кожного з вакцинованих супроводжуватиме лікар, який спостерігатиме за станом здоров'я пацієнта. 

Після першої дози вакцини/плацебо вони отримають по 1300 гривень, термометр і щоденник для записів щодо самопочуття. Згодом учасників щеплять і другою дозою вакцини й заплатять ще 8000 гривень. 

Також впродовж року ці люди зможуть робити безкоштовні ПЛР-тести. Вони будуть застраховані на рік, і у разі виникнення проблем, максимальна сума страховки - 30 тисяч доларів.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також