Рівняни у парламенті голосували в унісон з фракціями

1169 0

Ми у соцмережах:

Рівняни у парламенті голосували в унісон з фракціями

Тиждень працює нова Верховна Рада, до якої увійшло п’ять депутатів-мажоритарників та чотири списочники від Рівненщини. Жоден з них, нагадаємо, досі нардепом не був. За тиждень парламент встиг змінити уряд та внести зміни до Конституції, скасувавши депутатську недоторканність. Рівняни голосували в унісон з фракціями. А ось законотворчої діяльності рівненські нардепи поки не встигли проявити.

Найбільша кількість депутатів від Рівненщини у новому парламенті — представники «Слуги народу». Четверо «слуг» виграли вибори у мажоритарних округах і двоє увійшли до Ради за списком партії. Усі депутати від «Слуги народу» голосують злагоджено — і рівненські не виняток. Вони підтримали і новообраний Кабмін, і обрали спікера з заступниками, і голосували колективно за зняття недоторканності.

Загалом за зняття недоторканності проголосували усі рівненські нардепи, а ось за «кадрові питання» «проти» натискала госпітальєрка Яна Зінкевич, яка пройшла до Ради за списком «Європейської солідарності». Ще одна рівнянка Соломія Бобровська також голосувала, як і більшість у її фракції «Голос» — підтримала лише певні кадрові питання, як-от обрання голови Верховної Ради чи звільнення генпрокурора та глави СБУ. Але під час голосування за призначення нового уряду та прем’єр-міністра утрималася.

Самовисуванець Віктор М’ялик, який виграв вибори у північних районах області, увійшов до депутатської групи «За майбутнє» разом з такими одіозними нардепами, як Віктор Балога, Ігор Палиця та Олександр Герега. Група за цей час переважно голосувала як і більшість у Раді, тобто як і фракція «Слуга народу».

Щодо комітетів, в яких працюватимуть рівненські нардепи, то представниця «Голосу» Соломія Бобровська була обрана секретарем Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва. Представниця «Європейської солідарності» Яна Зінкевич — секретарем Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування. Віктор М’ялик увійшов до Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Щодо рівненських «слуг», то найвищу посаду отримав нардеп від Рівного Олександр Ковальчук, який став заступником голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики. Дмитра Соломчука призначили одним із 16 голів фракції «Слуга народу» (загалом у фракції — 252 депутати) та членом Комітету з питань аграрної та земельної політики. Ще двоє «слуг», списочник Олександр Салійчук та нардеп від 156-го округу (Костопільський, Сарненський та Березнівський райони) Сергій Литвиненко, також працюватимуть в агарному комітеті.

Депутат від південних районів області Олександр Аліксійчук, як і Віктор М’ялик, увійшов до Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. У цьому ж комітеті працював попередник пана Аліксійчука — нардеп від БПП Олександр Дехтярчук. Роман Іванісов, обраний від центральних районів області, став членом Комітету з питань антикорупційної політики.

Додамо, що рівненські нардепи ще не сформували свої команди. А у кожного може бути по два оплачуваних помічники та ще кілька на громадських засадах. Олександр Ковальчук навіть оголосив у соціальних мережах, що шукає однодумців для законотворчої роботи.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також