Рівняни потрапили в рабство

6210 0

Ми у соцмережах:

Рівняни потрапили в рабство

Серед «рабів», яких тримала на Одещині подружня пара, було й двоє чоловіків з Рівненщини.

Рівненська ОДА повідомила, що нелегальну працю цих чоловіків використовували на фермі. Рівнян визволили правоохоронці разом ще з 90 людьми.

94 людини сімейна пара з Одещини використовувала, як рабів. Усі були завербовані обманом. Подружжя шукало свої жертви у 22 областях. Працювали «раби» безкоштовно кілька років на сільгосппідприємстві в Одеській області.  На залізницях підшуковували злиденних осіб, яким пропонували роботу, стабільну зарплату у 450-500 гривень в день, житло та харчування. Натомість, на місці у потерпілих відбирали документи і телефони, змушували працювати у полі по 13 годин безкоштовно. Непокірних били. За кожного доставленого «раба» вербувальники отримували по 500 гривень. 

Директор департаменту соціального захисту настелення Рівненської ОДА Олексій Шамак повідомив, що в області продовжують проводити заходи з метою протидії поширення торгівлі людьми спільно з центром підтримки громадських ініціатив «Чайка» задля інформування громадян про сучасне рабство, проведено дві широкомасштабні інформаційні акції. 

А до Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми 30 липня у Рівному буде створений «Лабіринт можливостей». Це своєрідний сучасний квест, під час яких вони дізнаватимуться про те, як не втрапити у пастку і правила безпечних подорожей.

Нагадуємо, якщо ви самі потрапили у ситуацію, пов’язану із торгівлею людини, чи знаєте про можливі протиправні дії щодо іншої особи, телефонуйте на національну «гарячу лінію» з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів 0-800-505- 501 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів) та 527 (безкоштовно для абонентів Київстар, МТС, Лайф).


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також