Рівняни, які втратили житло на Донбасі, просять житло, а не компенсацію

1156 0

Ми у соцмережах:

Геннадій Нікіша

Півтора мільйона українців мають статус внутрішньо переміщених осіб. Понад три тисячі з них шість років тому покинули Донбас і приїхали жити на Рівненщину. Нещодавно ними зустрічався віцепрем’єр України, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Рєзніков. Обіцяв кожному грошову компенсацію — по 300 тисяч гривень — за зруйноване внаслідок військової агресії майно. Натомість самі переселенці просять, щоб їм житло збудували, і готові взяти на себе половину витрат.

Олексію Рєзнікову представили інший варіант вирішення житлової проблеми — програму авторства керівника ГО внутрішньо переміщених осіб «Україна — моя сім’я» Геннадія Нікіши. У Рівне він переїхав шість років тому з охопленого війною міста Шахтарськ Донецької області. За цей час на новому місці встиг створити невеликий бізнес у сфері будівництва.

Я колись побудував на Донбасі 14 розподільчих газопроводів, — розповів Геннадій Нікіша. — Нині при написанні програми використав ту ж саму схему. Коли будували газопроводи, то 50% оплачувала громада, а іншу половину — держава або місцеві бюджети. На плечі внутрішньо переміщених осіб так само лягає уся проєктно-кошторисна та дозвільна документація, а держава надає свої послуги з будівництвом за нашим проєктом, на нашій землі, з наших матеріалів. І виходить, що за нами залишається половина собівартості квадратного метра, і для держави це теж не накладно.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також