Рівнянин був дорожником, а на війні став «Совою»

3061 0

Ми у соцмережах:

Рівнянин був дорожником, а на війні став «Совою»

Вже рік і девʼять місяців рівнянин Василь - військовий з позивним «Сова», а до того у мирному житті працював заступником лабораторії з контролю та якості доріг у Рівненській області.

- Прекрасно пам’ятаю ніч з 24 на 25 лютого. Уже тоді моя увага була прикута до того, що відбувається в нашій державі. Аналізуючи потік інформації, чітко розумів, що війни не оминути. Тоді, не вагаючись, пішов до військкомату. Чи мав військовий досвід? Ні. Чи було страшно? Теж ні. Бо навіть не міг уявити, яке пекло нас чекає! - розповідає "Сова".

- Чоловіка призвали на службу 28 лютого 2022 року. Спочатку він був заступником командира роти, згодом став заступником начальника штабу, розпосідає про рівнянина "Сову" перший заступник начальника Рівненської ОВА Сергій Подолін.

- Пам’ятаю, коли вперше поїхав на Схід. Наші позиції були біля річки Сіверський Донець. Тоді, дякувати Богові, обійшлися без втрат. Згодом Ізюм, Балаклія, Куп’янськ, Бахмут, Краматорськ... І війна вже не така страшна, якби не втрати, людські життя. Найважче, коли ти втрачаєш людей. Коли бачиш, що тіло побратима підлетіло вгору, а забрати його ти не можеш, бо клята сволота лупить з усіх сторін, - ділиться військовий.

Також розповідає, що в такі найважчі для нього хвилини єдине, що може допомогти - це дзвінок до сім’ї.

- Ви знаєте, хлопцям дуже важливо відчувати підтримку з тилу, будь кого: рідних, друзів, волонтерів, депутатів, народу. Дуже важливо відчувати, що ми всі за одне, що перемога це не лише мрія, а ціль для досягнення якої кожен робить, що в його силах! - підсумовує "Сова".

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також