Рівнянин вимагає «вигнати» з Рівного приватного монополіста

2736 2

Ми у соцмережах:

Рівнянин вимагає «вигнати» з Рівного приватного монополіста

Андрій Зелінський зареєстрував на сайті Рівненської міської ради електронну петицію, в якій вимагає розірвати договір оренди з ТОВ "Рівнетеплоенерго", яке у 2013 році взяло в оренду котельні та теплотрасу Рівного, та знову створити у місті комунальне теплопостачальне підприємство.

«Рівнетеплоенерго» опалює більшість багатоквартирних будинків Рівного і, фактично, є монополістом централізованого теплопостачання у місті.

Міська влада свого часу віддала теплові мережі в оренду, ліквідувавши збиткову комунальну «Рівнекомуненергію». Так бюджет міста більше не відповідальний за борги підприємства, а приватне «Рівнетеплоенерго», натомість, сплачує у міський бюджет ще й плату за оренду.

Андрій Зелінський у своїй петиції стверджує, що цього недостатньо:

«За роки оренди ТОВ "Рівнетеплоенерго" кілька разів змінювало власників. При цьому ні новий, ні старий менеджмент не зміг дати поштовх для розвитку підприємства. Борги підприємства ростуть і до цього часу.

Також варто відмітити несвоєчасність виплати заробітної плати працівникам ТОВ "Рівнетеплоенерго", що є порушенням чинного законодавства.

Коротко підсумовуючи результати діяльності керівництва приватного ТОВ "Рівнетеплоенерго", можна зробити висновок, що успіхів було досягнуто в отриманні прибутків за рахунок завищених договірних цін на товари та послуги та в подальшому дерибану різниці по кишенях, укладення договорів на послуги, факт надання яких є сумнівним.

На сьогоднішні новий менеджмент на чолі з п.Корчинським стягує з усієї України металобрухт, який називають котлами на біопаливі.

Для недопущення розбазарювання майна громади Рівного, для недопущення "Алчевська" та з метою збереження трудового колективу подаю на розгляд пропозицію:

1. Розірвати договір оренди з ТОВ "Рівнетеплоенерго".

2. Створити комунальне теплопостачальне підприємство, яке буде підзвітне громаді міста та працюватиме на її благо.

3. Провести перевірку економічної та фінансової діяльності Корчинського та його команди в галузі установки Б/В котлів».

Петиція на сайті міськради була опублікована 24 січня і набрала наразі менше 40 голосів з потрібних 300.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також