Рівнянина судитимуть за збут ртуті

882 0

Ми у соцмережах:

Рівнянина судитимуть за збут ртуті

Прокуратурою Рівненської області скеровано до суду обвинувальний акт відносно жителя Рівного, який намагався збути близько 67 кг ртуті металічної.

Чоловіка обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 321 Кримінального Кодексу України (придбанні, перевезенні, зберіганні з метою збуту та збут отруйних речовин, вчинених без спеціального на те дозволу, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах).

Пресслужба прокуратури Рівненської області повідомила, що під час досудового розслідування встановлено, що рівнянин, діючи за попередньою змовою з іншими особами, у вересні 2019 року та повторно в січні 2020 року збув ртуть металічну загальною вагою майже 67 кг, яку попередньо зберігав та перевозив з метою збуту, без відповідних спеціальних дозвільних документів.

Чоловіка затримали слідчі поліції та співробітники Управління СБУ в Рівненській області в січні 2020 року, коли він, за 50 000 гривень та 20 000 доларів США намагався збути майже 67 кг ртуті металічної поблизу одного з ТРЦ Рівного.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими СУ ГУНП в Рівненській області. Вживаються заходи з метою притягнення до кримінальної відповідальності інших осіб, причетних до вчинення вказаного кримінального правопорушення.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

 Читайте також: Спецоперація СБУ: у Рівному затримали чоловіків, які продали 56 кілограмів ртуті , За продавця ртуті з Рівного заплатили понад 100 тисяч та Апеляційний суд відмовив у збільшенні застави чоловіку, що намагався продати 60 кг ртуті

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також