Рівнянка втекла з Китаю від коронавірусу, її ізолювали

25170 0

Ми у соцмережах:

Рівнянка втекла з Китаю від коронавірусу, її ізолювали

До Рівного повернулася з Китаю, де працювала і проживала, молода жінка. На разі вона знаходиться в ізоляторі обласного інфекційного відділення при Рівненській міській лікарні.

 Коментує керівник Рівненського обласного лабораторного центру Роман Сафонов:

-          Молода жінка повернулася з Китаю в Рівне через ажіотаж, який виник навколо захворювання на коронавірус. Хотіла перевірити свій стан здоров’я. На разі вона проходить діагностику, знаходячись в ізоляції. Проте причин для паніки немає ніяких, бо жінка почувається добре. Симптомів коронавірусу не має.

Відомо, що рівнянка сама звернулася до інфекціоніста за місцем прописки – в ЦМПСД «Ювілейний», бо хотіла перевірити своє здоров’я на випадок зараження коронавірусом. Відповідно до медичних протоколів той направив її в інфекційне відділення, де жінку ізолювали у боксі.

Інкубаційний період хвороби – 10 днів, проте чи втримають рівнянку на цей час в ізоляторі – невідомо. Головний лікар обласного інфекційного відділення Галина Максимчук пояснює:

-          Ми намагаємося переконати її залишитися, хоча пацієнтка хоче йти додому. Поки що нам це вдається. Проте змусити її й надалі бути в нас не можемо, бо тим самим порушимо її конституційні права.

За словами лікаря, в жінки немає ніяких інших симптомів, окрім пиршіння в горлі і покашлювання.

-          Ніяких клінічних даних, які би свідчили про те, що пацієнтка хвора на коронавірус, немає, - переконує Галина Максимчук.

Проте в той же час вона підтвердила, що в Україну поки що не завезли тестів, за допомогою яких могли би визначати у хворих цей тип вірусу. Такі тести є поки що тільки в Китаї та США.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також