Росії вдалося розробити гіперзвукову ракету. Її запускали по Києву

1217 0

Ми у соцмережах:

Росії вдалося розробити гіперзвукову ракету. Її запускали по Києву

Російський науковцям вдалося оснастити нову ракету «Циркон» гіперзвуковим прямотічним реактивним двигуном.

 Це вдалося дізнатися після збиття двох ракет, які вчора ворог запустив по Києву, повідомляє Defense Express.

Ракета «Циркон», на відміну від Х-47 «Кинжал» все ж таки є гіперзвуковою ракетою, яка може підтримувати постійну гіперзвукову швидкість. А не лише короткочасно розганятися до неї за рахунок твердопаливного двигуна, як це у «Кинжала».

Схема пуску «Циркону» виглядає наступним чином. Після «мінометного» старту й виходу ракети з шахти починає працювати розгінний ступінь, який забезпечує виведення «Циркону» на значну висоту та його першочерговий розгін до швидкостей на яких може почати працювати гіперзвуковий прямотічний реактивний двигун.
Вже за його рахунок «Циркон», який здійснює політ на висоті у декілька десятків кілометрів, досягає на маршевій ділянці польоту постійної швидкості до 5,5 Маха. Політ на цій ділянці здійснюється у розрідженій атмосфері, що дозволяє зменшити теплове навантаження через тертя об повітря.

Але швидкість у 5,5 Маха для «Циркона» не є максимальною, бо у районі цілі він починає пікірування та короткочасно розганяється до 7,5 Маха. У цей час корпус ракети нагрівається до максимальних температур, які дозволяє витримати спеціальне теплоізоляційне покриття. Водночас вже ближче до землі швидкість «Циркона» вже не є гіперзвуковою, хоча й надвисокою - 4,5 Маха.

Однак реальні можливості «Циркона» - значно менші, ніж були оголошені у РФ. Зокрема, російський диктатор Володимир Путін вихвалявся швидкістю ракети до 9 Махів, якої у реальності «Циркон» й близько не досягає.

У будь-якому випадку на кінцевому етапі швидкість у 4,5 Маха - більш ніж значна. Для порівняння, радянська Х-22, яку РФ також використовує для ударів по українських містах, на термінальній ділянці має швидкість до 2-2,4 Маха. Тому в будь-якому випадку «Циркон» є надскладною для перехоплення ракетою.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також