Росія готує новий наступ на Харківщині

601 0

Ми у соцмережах:

Росія готує новий наступ на Харківщині

Останні ракетні, бомбові та мінометні удари у Харкові та області припали як на цивільні будівлі, так і військові позиції.

Українські військові підозрюють, що це підготовка до широкомасштабного наступу найближчими тижнями, повідомляє Telegraph.

Розвідка вважає, що російські війська можуть планувати посилити повітряні атаки цими вихідними, щоб збігтися з Різдвом у Росії, яке відзначається 7 січня.

Сухопутний наступ може розпочатися незабаром після цього, можлива дата його початку – 15 січня.

І російські, і українські війська зараз борються за кращі позиції вздовж лінії фронту, яка охоплює села Куп’янськ, Сватове та Кремінна, неподалік від кордону Харківської області. Москва зосередила свої ресурси в цьому районі та намагається наступати.

Західні аналітики впевнені, що лінія фронту не дуже зміниться, бо російські війська атакують дуже хаотично.

Однак генерал Олександр Сирський попередив, що російські війська завдають бомбових ударів та перегруповуються для нового штурму Лимана.

«Біля населеного пункту Синьківка тривають щоденні штурми російських військ для створення плацдарму та подальшого наступу на місто Куп’янськ», - говорить український командувач.

У цю зону Москва більше бронетехніки та артилерії для підтримки спроб просування піхотних груп, які в основному складаються з так званих штрафних військових підрозділів «Шторм Z».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також