Росія хоче скинути на Київ ракету з вибухівкою

2865 0

Ми у соцмережах:

Росія хоче скинути на Київ ракету з вибухівкою

Група високопоставлених російських чиновників хоче звантажити вибухівку в ракету-носій типу «Союз».

 Відповідно до планів, після запуску ракета має не досягти орбіти, а врізатися у велике місто.

Видання BILD має у своєму розпорядженні записи розмов між колишнім керівником російського космічного агентства Дмитром Рогозіним і нинішнім керівником дочірнього підприємства Роскосмосу «Ракетно-космічний центр «Прогрес» Дмитром Барановим.

Підприємство «Прогрес» виробляє ракети-носії для запуску пілотованих кораблів і транспортних кораблів до «Міжнародної космічної станції».

Рогозін і Баранов обговорюють, щоб ракета в напрямку України «йшла з півночі, а не зі сходу», тобто з російського космодрому Плесецьк під Архангельськом, а не з космодрому «Східний» на кордоні з Китаєм.

Таким чином на борту ракети буде більше вибухівки. Баранов пояснює: «Зі сходу було б 7,5 тон, з півночі було б 10 тон. Ну, ви можете відняти тонну для безпеки, так що це 6,5 і 9 тон».

Крім того, ракетний експерт Баранов відповідає ствердно на питання про зону запуску і пояснює, що 50-метровою ракетою-носієм можна керувати, тому вона подетить «в будь-якому напрямку».

Але він бачить іншу проблему: жодна російська бомба не витримає температур при повторному вході в атмосферу.

Ще однією проблемою, яку виділяють Рогозін і Баранов, є небезпека того, що частини ракети можуть впасти на територію Росії на шляху до України.

«Наскільки великі зони аварії? Де у нас ризики?» — запитує екс-керівник «Рсокосмосу» керівника свого колишнього дочірнього підприємства «Прогрес».

Також Рогозіна непокоїть те, що російська ракета-носій, переобладнана в мегабомбу, влучить в Україну «десь на відстані 50-100 кілометрів». І тут він просить Баранова провести додаткові розрахунки, щоб уточнити місце удару в межах України.

Нарешті, двоє космічних експертів говорять про тривалість підготовки до запланованої гігантської атаки на Україну. Або, як Рогозін пише в голосовій пошті: «Скільки приблизно часу знадобиться, щоб підготувати все це лайно?»

Відповідь Баранова: «Стандартне коригування — шість-дев'ять місяців, але зараз ми навчилися перераховувати програми польотів за місяць-два. Якщо буде потрібно якесь коригування, це може зайняти шість місяців, але це як би верхня межа».

Кілька днів потому інженер-ракетник Соломонов, з яким зв’язався Рогозін, знайшов вирішення проблеми тепла запланованої ракети для України, і час настав. План має бути представлений самому Путіну.

Володимир Путін був поінформований 16 січня 2023 року про плани своїх ракетників і керівників органів влади запустити переобладнану ракету «Союз» по великому українському місту.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також