Росія має перевагу в артилерії на фронті 7 до 1, - генерал Гаврилюк

458 0

Ми у соцмережах:

Росія має перевагу в артилерії на фронті 7 до 1, - генерал Гаврилюк

Росія довго готувалася до нападу на Україну та накопичувала гроші від продажу нафти й газу.

Завдяки цьому, а ще великій кількості радянської зброї російські війська мають разючу перевагу на полі бою, розповідає генерал-лейтенант Іван Гаврилюк у своєму блозі на «Укрінформі».

З початку вторгнення українським війська вдалося знищити 10 600 артилерійських систем росіян, але це менше від половини, що у них є.

- Росія оцінила нинішні виробничі можливості України та країн союзників і використовує свою перевагу у боєприпасах, фактично не зменшуючи інтенсивності вогню. Від початку 2024 року перевага в артилерійському вогні вздовж лінії фронту становить 7:1 на користь ворога. У Кремлі розраховують, що їм вистачить снарядів для домінування на полі бою ще на тривалий час. Цей вогневий вал забезпечують не лише російські заводи. Північнокорейський режим допомагає росіянам з озброєнням у значній кількості.

Російська бойова авіація домінує у небі. Ворожі винищувачі активно застосовують по наших позиціях на лінії бойового зіткнення та прифронтових районах керовані авіаційні бомби. Від початку поточного року (за 77 діб) літаки противника скинули на наші позиції понад 3500 авіабомб, що у 16 разів більше порівняно з 2023-м
, - говорить генерал.

Другим фактором, який забезпечує росіянам перевагу на фронті, є велика кількість людей. До своїх солдатів вони ставляться як до розхідного матеріалу, а ті радо йдуть в армію та беруть участь у м’ясних штурмах. Тому немає жодного шансу вважати, що Росія сама зупиниться.

Переламати російське панування у небі можуть винищувачі F-16, які мають прибути до України літом, вважає генерал. Це дозволить українським військам проводити великі операції на лінії фронту. Також потрібно збільшити втрати російської армії у живій силі, що можна зробити завдяки збільшенню кількості боєприпасів, які надходять від західних союзників. Тому перемога у війні залежатиме як від українського солдата, так й від західних поставок озброєння.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також