- Росіяни аж 4 дні долали 4 кілометри на Харківщині, а люди у нас шукають зраду, - експерт

975 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

На початку вторгнення війська Росії ввійшли у місто Вовчанськ за годину. Однак зараз ворогу це не вдалося за кілька днів.

Тому теперішня ситуація є для ворога провальною, сказав військовий експерт Defence Express Іван Киричевський у ефірі телемарафону:

- Завдяки фактору спонтанності у 2022 році росіяни за кілька годин зайняли Вовчанськ та вийшли на окружну дорогу Харкова. Більше того, диверсійна колона російського спецназу змогла прорватися до Харкова. Їх довелося знищувати разом зі школою у Харкові. Однак зараз росіяни 4 дні долали 4 кілометри, і це провал.

Треба реально дивитися на події в цілому. Росія змогла накопичити всього 30 тисяч солдатів. Однак росіяни планували зібрати 70 тисяч бійців. Зробити це у них не вдалося, бо українська армія активно знищувала ворожу піхоту на інших ділянках фронту. Оскільки росіяни не зайшли у село Липці, яке відкриває дорогу на сам Харків, то можна стверджувати, що базовий задум Росії провалився.

По-друге, вперше росіяни вирішили наступати не кількістю, а якістю. Зараз у них йде перший ешелон піхоти, який виявляє слабкі місця в українській обороні. Згодом уже йде другий ешелон наступу, який б’є у виявлене слабке місце оборони. Незважаючи на свою найкращу тактику, росіяни повзуть до Вовчанська.

По-третє, на жаль, лінію оборони не можна побудувати прямо на кордоні. Сучасну лінію оборони потрібно зводити в три смуги. Зараз росіяни просуваються там, де наша лінія забезпечення. У лінії забезпечення не можна зробити велику лінію укріплень та щільні мінні поля.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також