Рашисти обстріляли Запоріжжя ракетами

6991 0

Ми у соцмережах:

Рашисти обстріляли Запоріжжя ракетами

Ранок у Запоріжжі знову розпочався з повітряної тривоги. Росіяни запустили ракету класу "повітря-земля".

- Попередня інформація: пошкоджено два будинки в приватному секторі. Удар був завданий рашистською авіацією, застосували ракети Х-55 класу «повітря-земля». Наразі відомо щодо трьох постраждалих, одна з них дитина. Інформація буде уточнена, - повідомляє Запорізька обласна державна адіміністрація.

У Запорізькій області також тривають активні бої в районі Гуляйполя. Ворог намагається прорвати українську оборону. Але просування російських військ немає, а противник має втрати вбитими та полоненими. Маневруючи і мистецьки застосовуючи військові стратегії, Сили оборони Запорізького краю дозволяють ворогу повірити, що він має перевагу і просувається вглиб. Але одразу після цього завдають удару у відсіч. До того ж майже кожний населений пункт на шляху ворога ми перетворюємо на фортецю, і росіяни витрачають багато людей та ресурсів, щоб її взяти.

ДСНС звітує про те, що упродовж минулої доби підрозділам служби вдалося локалізувати 6 пожеж, що виникли внаслідок російських обстрілів. В Оріхові горів житловий будинок, а також господарча споруда. У Гуляйполі вогнем було охоплено дах житлового будинку, дві приватні господарчі споруди, 200 тюків сіна та причеп із насінням.

Група розмінування ДСНС поблизу Миролюбівки вилучила і знищила залишки ракети та нерозірвану гранату.

Росіяни, що оселилися у тимчасово окупованому селі Новозлатопіль, за кожної нагоди ретельно перевіряють документи мирних селян, а також їхні телефони. Окупаційна влада розшукує воїнів АТО/ООС. Староста села Любимівка надав окупантам відомості щодо учасників АТО/ООС.

У Полтавці йдуть бої. Село постраждало від російського мародерства: військовослужбовці Росії розікрали покинуті будинки та місцеву крамницю. Тепер же вони знищили Стеллу пам'яті померлих військових під час Другої світової війни. На пам’ятникові солдату був напис “Не повториться ж це ніколи”.

Росіяни продовжують нечесну війну на інформаційному фронті. Окупанти на своїх телеграм-каналах брешуть про збиті над Енергодаром безпілотники. Пропагандисти наполягають, що ЗСУ їх спорядили бойовими головками з вибуховою речовиною та запустили по атомній станції. Звісно, ядерна безпека залишається головною для українських воїнів, а тому так ризикувати життям і здоров’ям жителів всієї Європи ми б ніколи не стали. На відміну від росіян.

Розповсюджують відверту брехню росіяни і щодо своєї атаки на Запоріжжя 26 квітня. Окупанти розказують, що три крилаті ракети, що вони їх запустили по одному з підприємств міста, мали знищити склад іноземних боєприпасів. На відео, яке було відзнято журналістами на місці події і викладено на каналі Запорізької обласної військової адміністрації видно: на підприємстві не було жодних боєкомплектів, а всі руйнування спричинені саме російськими авіаударами.

Цілковитим фейком є російське виправдання авіаудару по острову Хортиці. Пропагандисти брешуть, що їхня мета була знищити базу “нацистів з Галіції та західних найманців”. Однак ми знаємо, що на святій Хортиці немає жодних баз - так само як і не існує жодних нацистів з Галіції.

Окупанти знайшли “виправдання” і пограбуванню Мелітопольського краєзнавчого музею. Вони розповсюджують брехню, що нібито врятували скіфське золото, яке експонувалося в музеї, від колишніх працівників закладу. Мовляв, ті хотіли вивезти його за межі країни.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також