Російські війська перебувають за 30 кілометрів від Харкова – ISW

1864 0

Ми у соцмережах:

Російські війська перебувають за 30 кілометрів від Харкова – ISW

Військовослужбовці армії РФ перебувають на відстані 30 кілометрів від Харкова, однак їм буде важко захопити місто.

 Про це повідомили у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

«Наразі російські війська знаходяться приблизно за 30 кілометрів від околиць Харкова, і просування російських військ на відстань до 20 кілометрів від міста, ймовірно, дозволить російським військам вести рутинний нецільовий вогонь по Харкову зі ствольної артилерії», — йдеться у звіті.

Наступ у Харківській області потрібен росіянам для досягнення стратегічного ефекту — відволікання української живої сили і техніки з інших критичних ділянок фронту на сході України.

Також у ISW вважають, що російським військам буде важко захопити місто Харків, якщо вони матимуть на меті це зробити.

«Російські війська раніше продемонстрували нездатність проводити широкомасштабні наступальні операції на кількох напрямках одночасно, і російські військові, схоже, не створили «стратегічного резерву» в такому масштабі, який був би здатний підтримати дві або більше широкомасштабних наступальних операцій у найближчому майбутньому. Тому широкомасштабна спроба Росії захопити Харків, ймовірно, вимагатиме від російських військ депріоритезації інших критично важливих ділянок фронту і передислокації значної кількості сил до району міжнародного кордону, на що російські війська навряд чи підуть, враховуючи давню мету російських військових — захопити решту території Луганської та Донецької областей», — зазначають аналітики.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також