Російські військові захопили село Крохмальне на Харківщині

1056 0

Ми у соцмережах:

Фото з соцмережі

20 січня російські війська просунулися вздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна й захопили село Крохмальне Харківської області.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), а також підтверджує українська сторона.

Як зазначає у зведенні ISW, геолокаційні зображення, опубліковані 20 січня, вказують на те, що російські війська захопили Крохмальне, що розташоване за 20 км на північний захід від Сватового, а російські військові блогери раніше стверджували, що українські війська відійшли з позицій поблизу населеного пункту.

Аналітики зазначають також просування росіян на східному напрямку від Куп’янська, який ЗСУ звільнили з окупації восени позаминулого року. В останні місяці росіяни активізувалися на цьому напрямку, щоб знову окупувати цю частину Харківщини. 

Фотографія з Крохмального російських військових 47-ї дивізії

Додамо, що Крохмальне – дуже маленьке село. До війни тут проживали приблизно 45 людей.

У неділю начальник служби зв'язків з громадськістю Сухопутних військ Володимир Фітьо в ефірі телемарафону дав зрозуміти, що відхід ЗСУ був плановим і нині населений пункт практично зруйнований і не має стратегічного значення.

"Там було, мабуть, п’ять будинків. І ось ці 5 будинків були зруйновані російським агресором, і відповідно наша мета – зберегти життя українських захисників, їхні позиції були переміщені на підготовлені до цього часу захисні позиції, де вони зараз тримають оборону, не дають просуватися ворогу",пояснив Фітьо.

Він зазначив, що не бачить тут загроз для сусідніх підрозділів та припустив, що відхід – тимчасове явище, оскільки лінія фронту постійно змінюється.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також