Російський генерал отримав підозру за бомбардування нафтобаз на Рівненщині

3369 0

Ми у соцмережах:

Ракетні удари по нафтобазах завдавали бойові літаки Росії, які вилітали з білоруського аеродрому

Командувач 11-ї армії військово-повітряних сил РФ Володимир Кравченко підозрюється за трьома статтями Кримінального кодексу України.

Управління Служби безпеки України у Рівненській області заочно повідомило підозру командувачу 11-ї армії військово-повітряних сил і протиповітряної оборони Східного військового округу Росії генерал-лейтенанту Володимиру Кравченку. Про повідомляє «Главком» із посиланням на копію тексту документа, датованого 26 квітня.

Російський генерал підозрюється за трьома стаття Кримінального кодексу України: ведення агресивної війни (ч.2 ст. 437 ККУ), вчинення умисних дій, спрямованих на зміну меж території та державного кордону України (ч.3 ст. 110 ККУ), віддання наказу на вчинення дій, що порушують закони та звичаї війни (ч.1 ст. 438 ККУ).

За даними слідства, командувач 11-ї армії Володимир Кравченко віддав наказ на ракетно-бомбове бомбардування території України. Цей наказ 26 березня виконав підлеглий Кравченка, командир 23-го винищувального авіаційного Таллінського полку 303-ї змішаної авіаційної дивізії О. Любинцев, віддавши свій наказ на заподіяння ракетних ударів по нафтобазах Рівненської області. Ввечері того ж дня пілот бойового літака РФ вилетів з аеродрому Барановичі (Білорусь), перетнувши повітряний простір України, випустив ракети типу Х-35У, яка влучила у нафтобазу підприємства «Дубнонафтопродукт». Внаслідок ракетного удару загорілися 24 цистерни з нафтопродуктами. Загальна сума збитків становить 10 млн грн.

Крім цього, 28 березня на виконання наказу генерал-лейтенанта Кравченка бойовий літак РФ знову вилетів з аеродрому Барановичі і завдав ракетного удару у нафтобазу ТОВ «Нафтасіті», що у смт Клевань Рівненської області. Було знищено чотири цистерни з нафтопродуктами загальною ємністю 23,7 тис. л.

Додамо, що текст підозри командувачу 11-ї армії також перекладено на російську мову. 

Нагадаємо, 26 березня російська ракета влучила у нафтобазу на Рівненщині. До слова, Рівненщину найбільше обстрілюють із боку «невоюючої» Білорусі. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також