Розчинну каву можна пити не всім

1 хв. читання

Хтось п’є по кілька разів на день заварну каву, а дехто надає перевагу розчинній, бо з нею менше клопоту: легко і швидко готується, та й дешевша. Та насправді розчинна кава підходить не всім.

Розчинна кава виробляється із зерен, які мають пошкодження чи зовнішні дефекти. З цих кавових зерен «витягають» майже всі ефірні олії та корисні елементи. А щоб напій добре розчинявся у воді під час приготування, кава піддається багаторазовій обробці. Тим самим її позбавляють залишків корисних мікроелементів. І кофеїну в такому напої значно менше, ніж у натуральній каві. Така кава не дуже корисна для здоров’я. Містить багато консервантів, стабілізаторів і різноманітних добавок.

Розчинна кава може викликати психологічну залежність і негативно впливати на нервову систему. Цей напій підвищує артеріальний тиск, тому може завдати шкоди серцево-судинній системі. Розчинна кава може вимивати кальцій з організму, тому це призведе до крихкості кісткової тканини, болю в суглобах. Напій може подразнювати слизову оболонку та стінки шлунку. Тому людям, які мають проблеми зі шлунком і кишечником, також варто утриматися від вживання розчинної кави.

Поділитися цією статтею