Розповіли, чому померла тримісячна дитина в обласній лікарні у Рівному

2193 0

Ми у соцмережах:

фото - Bdzhola.com

У понеділок, третього червня, в обласній дитячій лікарні у Рівному померла тримісячна дитина, мама якої при вагітності захворіла на кір. Сьогодні під час прес-конференції лікарі розповіли причину смерті дитини. Лікарка-анестезіологиня дитячої обласної лікарні Оксана Марчевська розповіла, що на кір жінка захворіла на 29 тижні вагітності. На 30 тижні у неї розпочалися передчасні пологи, дівчинка народилася з вадами головного мозку і лабораторно було підтверджено кір. Від народження стан дитини був тяжким. Такий стан тяжким не лише через недоношеність, а й пневмонією та набряком головного мозку.

З народження дитина дихала з допомогою апарату штучної вентиляції легень. З часом стан дитини покращувався. Дівчинка почала самостійно дихати, засвоювала їжу, набирала вагу, її готували до виписки. Проте першого травня дитину почало судомити. МРТ підтвердила, що у неї вада розвитку головного мозку. Дівчинку знову перевели до реанімаційного відділення і з того часу її стан був тяжким.

Дитина померла не від кору, а від його наслідків на фоні вродженої вади головного мозку, – наголосила лікарка.

Завідувачка інфекційного відділення обласної дитячої лікарні Надія Сидорук розповіла, що минулого року у їхньому відділенні було 45 дітей хворих на кір, не маючи ще й одного року. У дітей до року перебіг хвороби такий самий, як і в дорослих, можуть бути й ускладнення. Проте у новонароджених дітей хвороба проходить без високої температури чи взагалі без неї, без рясного висипу. Що стосується вродженого кору, то оскільки вагітні рідко хворіють на кір, то випадків вродженого кору мало.

У нашому відділенні лікувалася восьмиденна дитина з вродженим кором. Перебіг хвороби був легким. Особливого лікування не потрібно було, але нагляд лікарів є обов’язковим, – розповіла Надія Сидорук.

Заступник директора обласного центру громадського здоров’я Ілля Філіпченко зазначив, що тим, хто не пам’ятає, чи зробив щеплення проти кору, або має тільки одне щеплення, варто звернутися до сімейного лікаря і вакцинуватися. З початку року з 3,7 тис. осіб, які на Рівненщині захворіли на кір, четверо померли.  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також