Розповіли про ймовірні причини загибелі голубів у Рівному

2338 0

Ми у соцмережах:

Розповіли про ймовірні причини загибелі голубів у Рівному

Рівняни скаржаться, що в місті, а особливо поблизу водойм, щодня знаходять мертвих голубів. Так, поодинокі трупи птахів можна побачити у парку «Хімік» на Ювілейному, на набережній біля кафе «Венеція» і у парку Шевченка.

Керівник рівненської міської лікарні ветеринарної медицини Володимир Вільховий розповідає, що вже відправили на дослідження зразки мертвих птахів, аби перевірити що могло стати причиною масової загибелі: хвороба Ньюкасла, пташиний грип, отруєння чи паразитарні захворювання. Нині чекають висновку експертів.

А поки немає остаточних причин загибелі голубів, то припускають, що це може бути отруєння зерном, яким голуби харчуються на полях поблизу міста, виснаження, порушення обміну речовин або вірус.

У свою чергу директор Рівненської дослідної станції епізоотології Роман Сачук зазначає:

- Якщо експертиза підтвердить, що в голубів дійсно порушення обміну речовин, то ми припишемо відповідні вітаміни і будемо підсипати птахам разом з їжею.

Окрім того, заступник начальника Рівненського управління Держпродспоживслужби Василь Дмитрієв зазначив, що прибирати мертвих птахів має комунальне підприємство «КАТП 1728». Оскільки вони підписали договір про утилізацію тварин та птахів із Костопільским ветсанзаводом.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також