Розпродаватимуть майно через Інтернет

1737 0

Ми у соцмережах:

Розпродаватимуть майно через Інтернет

Новий закон про приватизацію державного та комунального майна зруйнував плани деяких осіб щодо будівель облради. Зокрема, не вдасться найближчим часом недорого купити склад на вулиці Князя Володимира, 108 у Рівному, який, кажуть, давно приглянувся одній відомій у місті будівельній фірмі.

Продавати склад, який колись використовував обласний департамент будівництва, мала Рівненська товарна біржа. Рішення про відчуження обласні депутати ухвалили ще торік, а перед останньою сесією у березні мали затвердити оцінку ринкової вартості будівлі. Проте члени комунальної комісії висновок експертів не погодили. Виступив проти Олександр Ширяєв, заявивши, що 283 тис. грн. — замала ціна для нерухомості площею 123 кв. м:

— Як на мене, ціна занижена чи не удвічі. Все-таки це промзона, яка дуже близько до центру.

Директор товарної біржі Андрій Бачинський зі словами депутата не погоджується. Мовляв, склад у поганому стані, там протікає дах, і для того, щоб його використовувати, потрібно вкласти немало коштів у ремонт. Окрім того, немає документів на земельну ділянку під складом, а проїзд до нього — через земельні ділянки, які перебувають у сервітуті інших фірм. Також, за словами директора товарної біржі, на аукціоні учасники підняли б ціну на склад.

Депутати вирішили спершу оглянути приміщення на вул. Князя Володимира, а тоді лише вирішувати, затверджувати оцінку його вартості, а чи вимагати робити нову. Проте новий закон про приватизацію завдання для обранців спростив. Склад і так, найімовірніше, доведеться оцінювати заново.

Юрій Нілабович, начальник відділу з питань спільної власності територіальних громад виконавчого апарату Рівненської облради:

— Відповідно до нового закону ми спершу маємо сформувати перелік усього комунального майна, яке будемо продавати, а тоді лише обласна рада голосуватиме за його відчуження. Продаж відбуватиметься тільки через електронні торги. Ми уже надіслали комунальним закладам листи з проханням сформувати список майна, яке потрібно продати. Через електронні торги відбуватиметься і відчуження тих об’єктів, які обласна рада вирішувала продати раніше, але дату аукціону щодо яких ще оголошено не було, як-от щодо складу на Князя Володимира. Самі електронні торги, думаю, будуть ще не скоро.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також