Розуміння та співпраця — основний принцип у відносинах «Агрохолдингу Зоря» з пайовиками

636 0

Ми у соцмережах:

Розуміння та співпраця — основний принцип у відносинах «Агрохолдингу Зоря» з пайовиками

Голова Грушвицького старостинського округу, донедавна сільської ради, Олександр Данилюк зустрічає нас на вході до адмінприміщення. Запрошує всередину і з задоволенням демонструє макет древньокиївського оборонного об’єкта — Городище. Це історична пам’ятка X-XI століття, відновити яку голова планує разом із Грушвицькою громадою. Нещодавно чотири села Грушвицької сільської ради об’єдналися із Омелянською в нову ОТГ. На даному етапі обидві громади працюють на різних бюджетах і очікують рішення Кабінету Міністрів України, щоб з нового року вийти на нові міжбюджетні відносини та працювати на розвиток своїх населених пунктів.

Олександр Данилюк— У перспективі хочемо відновити Городище, щоб зробити таку родзинку на території нашої громади, щоб в майбутньому можна було приймати туристів, організовувати фестивалі, конкурси, щоб у нас був такий неповторний куточок, цікавий як для місцевих людей, так і тих, хто відвідуватиме Рівненщину, — ділиться планами Олександр Данилюк. — Місця тут дуже гарні, вигляд з вершини неповторний, дорогу плануємо зробити. На території нашого старостинського округу живе 1400 громадян, і я б хотів, щоб наша громада була однією із найкращих в Рівненській області.

Аби побачити красу цієї місцини в реальності, а не на макеті, піднімаємося на високу гору, з якої відкривається захоплюючий краєвид не лише села. Зачаровує все: річка, що манить блиском води у спеку, акуратні будиночки місцевих господарів, чисті вулички. І вже даєш волю фантазії та віриш у те, що плани грушвицьких мешканців таки реальні. А допомагає громаді розвиватися і вирішувати соціальні питання інвестор — ТОВ «Агрохолдинг Зоря», який орендує земельні наділи місцевих селян. Щороку аграрне підприємство реагує на звернення та запит людей.

— Співпраця та порозуміння із керівництвом «Агрохолдингу Зоря», що входить до Групи компаній «VITAGRO», триває вже кілька років, — розповідає Олександр Данилюк. — Інвестор обробляє 340 гектарів землі на території нашої громади. Завдяки їм було немало придбано для громади. І школі надавали допомогу, і дитячі майданчики встановлювали, і бензокосу, яку ми просили, придбали. Зараз ми клопотали, аби подарували в навчальний заклад ноутбук. Коли бувають сімейні проблеми у людей, також звертаємося, і жодного разу не було відмови. Тому ми підтримуємо цей зв’язок, дякуємо і маємо надію, що і в майбутньому буде співпраця і взаємна підтримка.

А ще, каже Олександр Данилюк, орендар завжди вчасно розраховується з людьми за оренду паїв і з розумінням підходить до будь-яких ініціатив громади. Ось в цьому році після обговорень із активними односельчанами, працівниками сільської ради, було ухвалено рішення облагородити місцевий цвинтар і посадити навколо туї.

Їдемо туди, де знаходять останній спочинок місцеві люди, і бачимо попід огорожею висаджений ряд молоденьких дерев, що вже вкоренилися і прижилися на новому місці. До речі, відразу помітно, що тут постійно підтримують порядок — на цвинтарі викошено траву та впорядковано територію.

Анатолій Наумець— Ми завжди йдемо назустріч громадам, і Грушвицька — не виняток. Намагаємося відгукуватися на будь-яке звернення людей, — розповідає заступник директора ТОВ «Агрохолдинг Зоря» Анатолій Наумець. — У цьому році попросили Групу компаній допомогти озеленити кладовище. Відібрали туї, ми надали свій транспорт, привезли, оплатили.

Наша компанія, як і в попередні роки, так і нині продовжує тісну співпрацю з усіма громадами, сільськими радами, на території яких ми працюємо. Основні питання, з якими звертаються до нас — це допомога дошкільним закладам, школам, ФАПам, соціальним закладам, що функціонують на території рад. А також церковним громадам, які просять сприяння в добудові культових споруд.

Грушвицький старостинський округ також звернувся з проханням придбати в один із навчальних класів місцевої школи комп’ютерну техніку. Замовлення вже зробили, то ж до початку навчального року, ноутбук передамо в школу села Грушвиця.

Нині ми виділяємо 150 гривень на гектар ріллі в кожній сільській раді. Голови місцевих рад вирішують з людьми, що потрібно, а тоді після пропозиції, виходячи із наявної суми, плануємо, яким чином втілити задум в життя.

Ми прагнемо робити все, щоб люди, які довірили нам для обробітку свою землю, були задоволені.

Олена ІВАНЮК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також