Руслан Пилипчук сходив до туалету

1982 0

Ми у соцмережах:

Руслан Пилипчук сходив до туалету

Голова Березнівської громади Руслан Пилипчук урочисто відкрив у селі Тишиця… шкільну вбиральню. На цю подію зібрали учнів школи, яка тепер зветься ліцеєм, та місцевих керівників. Вони перерізали червону стрічку. Про те, хто із них і яким чином перевіряв якість виконаних робіт, не повідомляється. Також невідомо, чи разом ходили почесні гості до жіночої та чоловічої частини туалету, чи робили це окремо відповідно до власних статевих ознак.

Ця інформація виглядає вже не так смішно, якщо додати, що урочисто відкриту шкільну вбиральню будували майже три роки і витратили на це… чотири мільйони гривень. Півтора мільйона з державного бюджету та два з половиною з бюджету Березнівської ОТГ. Для порівняння: новий двоповерховий будинок міського голови Рівного коштує разом із земельною ділянкою менше трьох мільйонів! Цілком вірогідно, що на «зекономлені» на будівництві вбиральні кошти хтось теж звів собі чималеньку хатинку. Звісно, що з туалетом.

І це ще не межа! За інформацією департаменту освіти, внутрішніх туалетів не мають в області ще 86 шкільних закладів. Чергові 37 бюджетних мільйонів на їхнє будівництво вкрадуть освоять вже цього року! І коли зведення якоїсь із цих вбиралень таки завершать, до неї теж можуть урочисто сходити місцеві керівники та депутати!

Микола НЕСЕНЮК.

Коментар

Заступник директора обласного департаменту освіти і науки Марина Пашковська прокоментувала РадіоТрек:

— Звісно, що урочисте відкриття туалетів з перерізанням стрічок — це занадто. Втім, це останній загальноосвітній заклад у Березнівській громаді, де досі не було внутрішньої вбиральні. Може, тому люди сприймають це як вагому подію. Бо на добудову цієї вбиральні було витрачено значні кошти: майже 1,5 млн грн з держбюджету і близько 2,5 млн грн з бюджету Березнівської ОТГ. Будували цю вбиральню з 2019 року. Внутрішні туалети ще відсутні в окремих приміщеннях 86 шкільних закладів Рівненщини (усіх в області є 554 заклади). Найбільше шкіл з надвірними туалетами — у Володимирецькій, Локницькій, Костопільській, Дубровицькій громадах. У 2019–2021 роках внутрішні туалети було облаштовано у 100 приміщеннях загальноосвітніх закладів області. На це витратили понад 34 млн грн освітньої субвенції. Цього року на цю мету передбачили у держбюджеті майже 37 млн грн. Розподіл цих коштів будуть робити відповідно до порядку, розробленого Кабміном. Поки цього порядку ще немає.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також