Руйнувати – не будувати!

150 0

Ми у соцмережах:

Руйнувати – не будувати!

«Верес» — «Шахтар» — 1:1

Чемпіонат України. 8 тур. Рівне. Стадіон «Авангард». 3900 глядачів.

«Верес»: Кожухар, Сміян, Вовченко, Гончаренко, Протасевич (Гакман 46), Сікейро (Мрвальєвич 71), Кльоц, Луан, Дахновський (Шарай 66), Степанюк (Куція 46), Годя (Гайдучик 46).

«Шахтар»: Різник, Педріньйо (Швед 85), Матвієнко, Бондар, Конопля, Судаков, Криськів, Бондаренко, Невертон, Траоре (Егіналду 72), Педріньйо да Сілва (Зубков 46).

Голи: Кльоц, 81 — Судаков, 64 (з одинадцятиметрового)

«Верес» знову, як і торік, зіграв вдома внічию з «Шахтарем» з тим самим рахунком 1:1. Торік у команд були інші тренери і склади трохи змінилися. Залишилось головне — команда з Рівного знову намагалася не дати грати супернику, який виявився нездатний забити хоча б один не скандальний м’яч. Причина цього очевидна — коли в минулому турі «Верес» грав проти чи не найслабшої команди чемпіонату, слід було щось створювати, аби перемогти. Тут же було досить просто тримати захист і чекати свого шансу в контратаці.

Практично всю гру гості, які поки що мають титул чемпіонів України, тупцювали з м’ячем на половині поля рівнян і нічого не могли вдіяти. Четверо загорілих іноземців у їхньому складі взагалі, здавалося, не розуміли, куди їх привезли і що вони мають робити. У «Вереса» було майже те ж саме — лише загорілих іноземців було на одного менше. Це, власне, і вирішило долю матчу. Після понад години ігрового часу «Шахтар» не міг забити і не знав як це зробити. Довелося показати увесь свій артистизм, аби разом з арбітром таки вигадати рятівний, як здавалося, одинадцятиметровий. Забивши таким чином майже переможний м’яч, гості вирішили показати свою майстерність і врешті «привезли» собі м’яч у відповідь.

Можна, звісно, відзначити, що Дмитру Кльоцу, який завдав результативного удару, трохи пощастило, але це щастя його команда заслужила дисципліновано захищаючись упродовж всієї гри. Могли рівняни і виграти, але загорілий бразилець Луан, який, за твердженням тренерів «Вереса», поки що спілкується з командою винятково на мигах, зіпсував нагоду, створену його партнерами по команді.

Окрім приємного усвідомлення того, що «Верес» знову не програв чемпіонам, більш нічого позитивного у здобутій нічиїй не проглядається — одне очко не допомогло команді вилізти з глибокого дня турнірної таблиці, а вміння ламати чужу гру знадобиться тепер вже аж через рік. Це в тому разі, якщо рівняни залишаться у лізі найсильніших. Щоб досягти цього, а на більше нинішня команда навряд чи претендуватиме, слід будувати власну атакуючу гру, з чим поки що у «Вереса» великі проблеми. Хочеться вірити, що ці проблеми вдасться вирішити, навчивши заодно того бразильця розуміти по-нашому. Це не так складно, як може здаватися збоку. І результат можна буде побачити (або не побачити) вже у суботу, коли «Верес» гратиме вдома проти «Зорі».

Микола НЕСЕНЮК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також