Сальмонелу, кишкову паличку і золотистий стафілокок виявили в «Адаліні» і Flay Kids

2116 0

Ми у соцмережах:

Сальмонелу, кишкову паличку і золотистий стафілокок виявили в «Адаліні» і Flay Kids

Тиждень тому Держпродспоживслужба повідомила про два випадки масового отруєння у ресторанах «Адалін» та Flay Kids. Стали відомі його причини. Виявилося, що попередня версія про солодощі та торти не підтвердилася. Чимало порушень гігієни, а також неякісні харчі, знайшли в самих закладах.

 В ресторані «Адалін» при мікробіологічному дослідженні харчових продуктів та сировини виділено сальмонелу із замороженого м’яса свинини (відсутнє маркування та виробник не встановлено), а також сальмонелу із соусу пікантного власного виробництва. Підвищене мікробне забруднення лабораторно підтверджено у пробі курячих яєць та 5 готових стравах. У 2 змивах із кухонного обладнання та посуду виділені бактерії групи кишкової полички. Серед персоналу виявлено 4 носії золотистого стафілококу. Отримані результати свідчать про незадовільні санітарно-гігієнічний та дезінфекційний режим на харчоблоці, порушення умов зберігання продуктів, недостатній контроль за здоров’ям персоналу, недотримання правил особистої гігієни.

В ресторані на території сімейно-розважального комплексу Flay Kids сальмонела виявлена у двох напівфабрикатах власного виробництва: «голден чікен» та «сир фрі в сухарях». Підвищене мікробне забруднення підтверджено у пробі курячих яєць та трьох пробах харових продуктів власного виробництва. У 10 із 30 змивів на харчоблоці виявлено бактерії групи кишкової палички, що свідчить про незадовільний санітарно-гігієнічний режим, порушення дезінфекції та правил особистої гігієни персоналом. Серед персоналу виявлено 3 носії золотистого стафілококу.

По виявлених недоліках при перевірках та отриманих лабораторних результатах надано приписи адміністрації закладів. Винесено 2 рішення про тимчасове припинення виробництва та обігу харчових продуктів.

Найближчим часом Держпродспоживслужбою будуть проведені повторні контрольні перевірки по виконанню приписів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також