СБУ попереджає про неприпустимість протиправного використання БПЛА в оточенні військових об’єктів

687 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

На Рівненщині СБ України неодноразово фіксувала використання безпілотних літальних апаратів (БПЛА) для здійснення фото-відеозйомки в оточенні військових частин, складів зберігання озброєння та боєприпасів, аеродромів та інших об’єктів критичної інфраструктури.

Повітряним кодексом України в окремих частинах повітряного простору встановлена заборона або обмеження використання повітряних суден, до яких також віднесені БПЛА.


Інформація про заборонені та небезпечні зони, а також зони з особливим режимом використання повітряного простору публікується у збірниках аеронавігаційної інформації за Світовою геодезичною системою (WGS-84).


Служба безпеки України вкотре наголошує, що порушення правил використання повітряного простору може створити небезпеку для життя людей, перешкоди і порушення нормального функціонування обладнання важливих об’єктів критичної інфраструктури та може свідчити про підготовку та скоєння диверсій або терористичних актів з використанням БПЛА на стратегічних військових об’єктах. За вказане передбачена кримінальна відповідальність за ст.ст. 281, 282, 113 та 258 КК України.


У разі отримання інформації про протиправне використання безпілотних літальних апаратів, в оточені військових об’єктів, в першу чергу складів зберігання зброї та боєприпасів, перебування там підозрілих осіб чи виявлення вибухових пристроїв Ви можете звернутися в Управління СБ України в Рівненській області на цілодобову телефонну «гарячу» лінію за номером телефону – (0362) 678-606 або повідомити ГУ НП в Рівненській області за номером 102. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також