СБУ: спиртзавод з Рівненщини фінансував терористичні організації «ЛНР/ДНР» (оновлено)

11289 0

Ми у соцмережах:

СБУ: спиртзавод з Рівненщини фінансував терористичні організації «ЛНР/ДНР» (оновлено)

СБУ блокувала фінансування терористичних організацій «Л/ДНР» через реалізацію спиртової продукції.-

Служба безпеки України під процесуальним керівництвом Офісу Генпрокурора блокувала фінансування тероризму через масштабне виготовлення та реалізацію алкогольної продукції. Правоохоронці встановили, що група зловмисників організувала підпільне виробництво алкоголю на виробничих потужностях у Київській та Рівненській областях.

Виготовлену продукцію організатори реалізовували по всій території України, у тому числі на тимчасово окупованих територіях.

Отриманий прибуток зловмисники спрямовували на фінансування терористичних організацій «Л/ДНР». Виробництво відбувалось підпільно у промислових масштабах без наявності відповідних ліцензій та сплати податків до державного бюджету.

Задокументовано, що частина співзасновників і фактичні беніфіціари перебувають в міжнародному розшуку, в тому числі за злочини, вчинені у період Революції Гідності. Вони переховуються від українського правосуддя на тимчасово окупованих територіях Донбасу та у РФ. Проводяться обшуки за місцем розташування підпільних підприємств. Уже виявлено понад 100 тонн спиртової продукції. Досудове розслідування кримінального провадження розпочатого за ч. 3 ст. 258-5 Кримінального кодексу України триває. Встановлюється все коло осіб, причетних до протиправної діяльності, повідомляє пресцентр СБУ. 

Тим часом від достовірного джерела Суспільному стало відомо, що силовики приходили на підприємство у Шпанові. Отримати коментар звідти журналістам поки що не вдалося, бо за номерами, що є в інтернеті, дотелефонуватись не вдалось.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також