СБУ викрила рівненські фірми на оборудках з розмитненням авто

3046 0

Ми у соцмережах:

СБУ викрила рівненські фірми на оборудках з розмитненням авто

Ділки в Житомирі та Рівному організували протиправну схему незаконного ввезення вантажних автомобілів іноземного виробництва до України. За попередніми підрахунками, державний бюджет недоотримав майже 40,5 мільйонів гривень. Їх вичислила Служба безпеки України.

 Про це Суспільному розповіла пресофіцерка СБУ в Житомирській області Ірина Мартинюк.

За її словами, оборудку організували троє громадян України. У 2019 році вони створили кілька комерційних фірм у Житомирі і Рівному, які спеціалізуються на розмитненні транспортних засобів. Ділки подавали недостовірну інформацію щодо першої реєстрації вантажівок і, таким чином, штучно зменшували розміри обов'язкових митних платежів до державного бюджету. Це дозволяло їм зекономити від 70 до 600 тисяч гривень на кожному автомобілі.

Через один із митних постів Житомирської митниці ДФС зловмисники встигли ввезти майже 200 вживаних вантажівок. За попередніми підрахунками, державний бюджет недоотримав майже 40,5 мільйонів гривень.

Розпочато кримінальне провадження. Правоохоронці провели обшуки в офісах комерційних структур та за місцями проживання фігурантів справи. Під час слідчих дій вилучили митні і бухгалтерські документи, печатки фірм, оргтехніку, номерні знаки автотранспортних засобів. Раніше документацію вилучили в службових приміщеннях митного посту.

За фактом ухилення від сплати податків триває досудове розслідування. Перевіряється інформація про причетність до протиправної діяльності посадовців митниці.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також