СБУ затримала у Зарічненському районі 23 старателів, які видобували бурштин з території держпідприємства

2700 0

Ми у соцмережах:

СБУ затримала у Зарічненському районі 23 старателів, які видобували бурштин з території держпідприємства

Служба безпеки України викрила у Рівненській області угруповання, яке нелегально видобувало бурштин на території державного підприємства.

За даними слідства, група, до складу якої входили мешканці Зарічненського району, займалася незаконним видобуванням «сонячного» каменю на території одного з держпідприємств бурштинової промисловості. Під час проведення нелегальних робіт фігуранти використовували небезпечну для навколишнього середовища технологію гідрозмиву ґрунту. Видобуту продукцію вони реалізовували перекупникам бурштину.

Правоохоронці затримали 23 учасників угрупування поблизу сіл Річки та Кухотська Воля Зарічненського району під час незаконного «промислу». На місці затримання виявлено обладнання, зокрема, дев’ять дизельних мотопомп з комплектуючими до них, які використовували у протиправній діяльності. У зловмисників також вилучено 5 кілограмів бурштину, видобутих під час «зміни».

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 240-1 (незаконне видобування, збут, придбання, передача, пересилання, перевезення, переробка бурштину) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, задіяних до незаконної діяльності.

Заходи проводились спільно з патрульною поліцією, нацгвардійцями з Сарн та під процесуальним керівництвом прокуратури Рівненської області.

Прес-група УСБУ в Рівненській області
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також