Села проти об’єднання з Рівним, тому пікетували обласну владу

1428 0

Ми у соцмережах:

Села проти об’єднання з Рівним, тому пікетували обласну владу

Близько сотні мешканців сіл Городок, Обарів та Бронники приїхали протестувати до Рівненської ОДА.

Протестуючі проти об’єднання їхніх населених пунктів із Рівним. Селяни обуренні, що об’єднання – примусове, бо їхньої думки ніхто не питав.

- Об'єднання нашої громади, яке почалося ще з 2015 року, зараз активно триває і близьке до завершення. Нас обурює, що на всі наради обласна влада жодного разу не запрошувала представників від нашої ОТГ. Ми чекали, щоб у села, які включає наша громада, від Рівненської ОДА приїхали представники та поспілкувалися з людьми. Тоді об'єднання нашої громади з Рівним було б законне, - ділиться голова Городоцької сільської ради Леся Ткачук.

За її словами, селяни уже їздили до Києва в Міністерство регіонального розвитку, тому сподіваються, що їхню думку там почують. В іншому разі вони готові до більш рішучих кроків.

- Потрібно об’єднувати території, а не людей, - сказав житель села Ставки Микола Возник. - Ми готові спрацювати з Рівним, але на рівних умовах. Готові йти на переговори та домовлятися. Однак ми хочемо бути разом із Городком.

Також протестуючі зазначили, що облдержадміністрація примусово просуває ідею приєднання Городоцької, Обарівської та Бронницької сільських рад до Рівного.

До протестувальників виходив заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко, який зазначив, що новий перспективний план направлений на доопрацювання. Тому обласна влада готова сідати за стіл переговорів з головами сільських рад, які мають чітко висловити свою позицію.

 Читайте також по темі: Городок до Рівного – холодний 

Автор матеріалу: Наталія Бурченя


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також