Сербія допомагає Росії обійти «повітряну блокаду» Європи

1918 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Російські мандрівники використовують Сербію як закритий маршрут для відвідування курортів і міст по всій Західній Європі.

Як повідомляє Bloomberg, кількість подорожей до таких країн, як Франція, Швейцарія, Італія та Кіпр, зросла майже на дві третини.

Нейтральна позиція Белграда щодо війни означає, що авіалінії Сербії обслуговують Росію, незважаючи на те, що авіакомпаніям Європейського Союзу та Росії заборонено здійснювати польоти між двома регіонами.

За словами торгового агента в аеропорту Белграда, авіакомпанія збільшила пропускну здатність до Москви та Санкт-Петербурга щонайменше вдвічі з початку війни минулого місяця.

- Ми стали хабом, досить несподівано, – сказав агент на умовах анонімності. - Мені не подобається отримати прибуток від чийогось нещастя, але це неймовірно. Майже всі рейси заброньовані, і ціна квитка не викликає жодних проблем.

Президент Сербії Олександр Вучич пообіцяв зберігати нейтралітет і зв'язки з Москвою, незважаючи на тиск на колишню югославську республіку з метою брати участь у санкціях ЄС.

Незважаючи на заборони повітряного простору, росіянам не забороняється подорожувати до ЄС, якщо вони знайдуть спосіб зробити це. Деякі наземні транспортні сполучення також залишаються відкритими, включаючи дороги та залізничну лінію, що з'єднує Санкт-Петербург з Гельсінкі, хоча візові вимоги посилюються.

Фінська державна залізниця, яка здійснює два щоденних рейси до другого міста Росії, заявила, що після вторгнення потяги були майже заповнені, хоча з тих пір попит стабілізувався. Близько 70% пасажирів – росіяни.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також