Депутат Сергій Шевчук знову не поділився?

2609 0

Ми у соцмережах:

Депутат Сергій Шевчук знову не поділився?

У кабінеті головного лікаря «чорнобильської» лікарні Сергія Шевчука знову працюють слідчі. Причиною є підозра у тому, що згаданий Шевчук нібито вимагав 1200 доларів за довідку про групу інвалідності внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС. Це вже не перший випадок з Шевчуком. Ще 2005 року його затримували за підозрою у махінаціях із рецептами. Справа розслідувалась одинадцять років, після чого Шевчук відправився не на лаву підсудних, а у депутати обласної ради, отримавши на додаток звання «Заслужений лікар України». Плюс одержав понад мільйон гривень компенсації за перебування під слідством. Можна припустити, що тоді Сергію Шевчуку пояснили, з ким саме слід ділитися доходами від сумнівних оборудок.

Минув час, влада змінилася. Судячи з усього, підприємливий лікар знову не вгадав, з ким слід ділитися. Як наслідок — до нього прийшли з обшуком та взяли під варту. Закінчитися ця історія може двома способами. Або Шевчуку ще раз дадуть зрозуміти, з ким саме йому слід ділитися, після чого він знову вийде з-під арешту ні в чому не винним і продовжуватиме свою медичну та депутатську діяльність, або ділитися з ким треба буде хтось інший, а Шевчука таки… Ні, не засудять, а лише відсунуть від ситного місця, аби не заважав іншим працювати. І ділитися з ким треба.

Запобіжний захід Сергію Шевчуку обрали 9 червня. Суд частково задовольнив клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та обрав заслуженому лікарю запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 800 тисяч гривень. Наразі невідомо, чи Сергій Шевчук вніс необхідну суму, щоб вийти на свободу. Однак якщо він це зробить, то йому буде заборонено покидати межі Рівненської області та виїжджати за кордон. Тим часом у Рівненській обласній раді запевняють, що нічого не знають про діяльність свого колеги. Бо документи від правоохоронців їм ще не надходили. Тому офіційно Сергій Шевчук продовжує бути головним лікарем «чорнобильської» лікарні.

Микола Несенюк.

Коментар

Микола Кучерук, перший заступник голови Рівненської облради, який курує медичний напрямок:

Можу підтвердити, що керівник обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення був затриманий правоохоронцями. Оскільки це трапилося, то безпосередньо з ним нам поспілкуватися не вдалося. Також жодних документів від правоохоронців до апарату обласної ради направлено не було. Поки ніяких офіційних документів від слідства немає, то й ми не можемо ухвалювати жодних рішень. Маю на увазі про відсторонення від роботи на час слідства й інші речі. Тому по факту ми лише знаємо те, що пишуть журналісти.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також