Сесія під час війни: депутати голосують швидко і без політики

2299 0

Ми у соцмережах:

Сесія під час війни: депутати голосують швидко і без політики

Нетипово минула перша від початку війни чергова сесія Рівненської обласної ради — швидко та без сварок, які раніше неодмінно завершувалися домовленостями між політичними силами в кулуарах ради. Засідання, яке відбулося 20 травня, тривало усього двадцять хвилин. Цього часу для обласних обранців виявилося цілком достатньо, щоб проголосувати за 27 питань порядку денного. У мирний час прийняття цих рішення зайняло б у депутатів мінімум дві години. І це за умови, якщо якийсь політик, обурений тим, що його інтереси не врахували, не намагався зірвати сесію. Однак зараз усе інакше, бо війна.

Обласна рада віддала в безплатну оренду приміщення в діагностичному центрі, обласній лікарні, госпіталі ветеранів війни та обласній стоматологічній поліклініці — для Луганського медичного університету. До вересня там мають облаштувати аудиторії для навчання студентів.

Також депутати надали дозвіл головному лікарю Рівненської обласної дитячої лікарні Віталію Бойку облаштувати в закладі капличку Православної церкви України, погодилися продати майно комунальної «Аптеки ліки», дозволили школярам з восьмого класу вступати у військовий ліцей в Острозі та списали технічні засоби у різних комунальних закладах.

Сергій Кондрачук, голова Рівненської обласної ради:

У депутатів є достатньо майданчиків, де можна обговорювати питання. Адже напередодні сесії пройшли засідання восьми постійних депутатських комісій та президії обласної ради. Іншими словами, сесія — це лише вершина айсберга у прийнятті рішень, бо до цього вони усі опрацьовуються. З моменту реєстрації до голосування на сесії проєкт рішення може зазнати великих змін. Однак теперішні часи внесли корективи у роботу депутатського корпусу. І я радий, що депутати змогли так швидко попрацювати в день, коли оголошували кілька повітряних тривог. Також нагадаю, що депутати делегували право самостійно ухвалювати рішення в питаннях змін до бюджету та внесення змін до обласних програм голові обласної військової адміністрації Віталію Ковалю.

Ключовим питанням цієї сесії було розміщення на Рівненщині Луганського державного медичного університету. Вищий навчальний заклад діятиме у кількох наших установах. Усі розуміють, що цей заклад працюватиме на Рівненщині як мінімум кілька років. Тому я вважаю, що для нього потрібно знайти одне повноцінне приміщення, а це тисячі квадратних метрів. Прикро, що цей переїзд відбувся за таких обставин. Однак ніхто не сумнівається, що після перемоги медичний університет повернеться на відбудовану українську Луганщину.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також