Сезон алергій на цвітіння дерев: рівненська лікарка-алергологиня радить, як вберегтись (ВІДЕО)

1207 0

Ми у соцмережах:

Сезон алергій на цвітіння дерев: рівненська лікарка-алергологиня радить, як вберегтись (ВІДЕО)

Цвіт берези — найбільший збудник алергії навесні, про це повідомила лікарка-алергологиня Рівненської обласної лікарні Тетяна Янчук. Вона розповіла про симптоми алергії й дала поради, які допоможуть впоратися з недугою.

Рівнянка Аліна Будафенко близько восьми років тому мала алергію на цвітіння дерев та рослин. Каже, симптоми, які її супроводжували, створювали дискомфорт у повсякденному житті, повідомляє Суспільне.

- Сльозотеча, нежить, припухлі повіки, чхання, свербіж, припухлість очей, досить така серйозно. А також — на яблука, і неважливо, чи це куповані, чи домашні, на яблука в мене була алергія. Квіти нюхаєш, на пробіжку виходиш, коли в серпні амброзія цвіте, з'їси яблуко — тебе червоним обкидає, розповідає рівнянка.

Три роки тому жінці вдалося вилікуватися від алергії. Каже, в цьому допоміг курс детоксикації організму.

Лікарка-алергологиня обласної лікарні Тетяна Янчук розповідає, що зараз розпочинається сезон таких алергій. Додає, з-поміж дерев найбільшим збудником алергії є береза. Її пилок викликає низку симптомів.

-  Це захворювання верхніх дихальних шляхів, алергічний риніт, ларинготрахеїт, алергічні синусити, алергічні захворювання очей — алергічні кон'юнктивіти. Алергія може проявлятися у вигляді кропивниць, у вигляді висипів на тілі і можуть бути спровоковані пилком берези прояви бронхіальної астми. Нежить при алергії супроводжується свербежем слизових, супроводжується чханням, свербежем піднебіння, зовнішніх слухових проходів, пояснює лікарка-алергологиня.

Зі слів Тетяни Янчук, запобігти такій алергії можна кількома способами:

- Потрібно промивати слизові верхніх дихальних шляхів. Промиваються шляхові ізотонічним розчином хлориту натрію, це має бути не менше трьох разів на день. Обов'язково вранці після сну, обов'язково перед сном, і протягом дня після повернення в приміщення з вулиці. В сонячну, суху погоду потрібно захищати очі. Якщо в когось є нюанси з очима, потрібно на вулиці носити окуляри. Часте вмивання обличчя і обов'язкове миття голови, волосся увечері. Бо коли ми спимо і слизові контактують, ми вдихаємо те, що поруч є, щоб ми не вдихали додатково вночі отой пилок.

Також лікарка радить пити воду — 3% від маси тіла, частково відмовитися від деяких продуктів рослинного походження, слідкувати за роботою печінки. Радить також виключити вживання алкоголю, їжі тваринного походження, березовий сік, солодощі, випічку на дріжджах, фрукти, які мають кісточки, різного виду горіхи, мед та медовмісні страви, також медпрепарати з прополісом. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також