У редиски корисні не тільки коренеплід, а й бадилля, яке багате на вітаміни та мікроелементи. Зокрема, вітаміну С в бадиллі більше, ніж у самому коренеплоді. Воно має пряний та приємний смак, тож його можна додавати як у салати, так і в супи чи борщі, а також сушити, консервувати й заморожувати. Що ж до самого коренеплоду, то редис, цей перший ранній овоч, допоможе організмові поповнити втрачений за зиму запас вітамінів, і не тільки.
Редиска має протизапальну дію, підвищує еластичність дрібних кровоносних судин, допомагає позбутися шлаків, запобігає набрякам, активізує травлення, поліпшує обмін речовин.
Щоправда, не варто їсти редиску щодня — може виникнути дискомфорт в кишечнику. Також не їжте натщесерце, адже гірчичні олії здатні викликати опік слизової оболонки. Безпечною нормою є — до 300 грамів редиски на добу.
Не рекомендують їсти редиску людям з проблемами щитовидної залози, тим, хто страждає від виразки або має схильність до печії. А також при гастриті, при загостреннях захворювань жовчного міхура, дванадцятипалої кишки та печінки.