Сезон шашлику: "правильний" маринад

1044 0

Ми у соцмережах:

Сезон шашлику:

Як замаринувати м'ясо для шашлику без шкоди для здоров’я і щоб він був смачним та ароматним?

Щоб шашлик був смачним і водночас корисним, на 1 кг м’яса візьміть 1 кг цибулі.

Не солити, не перчити і не ставити в холодильник! Сіль і перець додати безпосередньо перед смаженням.

Як зазначають дієтологи, маринувати м’ясо можна і в білому вині.

А загалом, як стверджують знавці, хорошому м’ясу маринад взагалі не потрібен.

Головне правило: чим свіжіше і краще м'ясо, тим менше потрібно додаткових спецій  і часу маринування (в середньому від 30 хв. до 3 год.).

Якщо потрібно швидко пом’якшити м'ясо – додайте  одне  ківі. Також можна використати сік лимона, в тому числі й для риби.

Можна також замаринувати м'ясо в зелені.

Водночас дієтологи радять назавжди забути про такий маринад для м’яса, як майонез.

При дії високих температур він виділяє канцерогенні речовини, не кажучи вже про те, що така кількість жирів взагалі просто неприйнятна.

Ще один не зовсім корисний маринад – це оцет. Він подразнює стінки кишечнику і може викликати хвороби нирок.

При використанні кефіру м’ясо виходить дуже ніжним, але і він не є найкращим вибором. У поєднанні  з м’ясом кефір перешкоджає засвоєнню заліза і білка.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також