Шампуні для волосся: Головне про здоровʼя та красу вашої зачіски

401 0

Ми у соцмережах:

Шампуні для волосся: Головне про здоровʼя та красу вашої зачіски

Кожна з нас стовідсотково погодиться, що жоден день не проходить без догляду та миття волосся, бо наша зачіска – візитівка, а шампунь – ключовий елемент догляду. І це не тільки звичайне очищення та яскрава баночка у наборі косметики. Доглядові засоби, включно з шампунем мають велике значення у збереженні здоровʼя, краси та доглянутого вигляду нашого волосся та шкіри голови. Вибір правильного продукту для догляду – завдання не складне, але потребує уваги та деяких знань. Що саме? Розглянемо далі!

Які є шампуні та що обрати для конкретного типу волосся?

Сьогодні можна зустріти неймовірний вибір засобів для догляду за волоссям. Ба більше, обираючи шампунь для волосся важливо звертати увагу на виробника, склад, відгуки і, звичайно ж, враховувати власний тип та стан волосся. Існує безліч брендів та різновидів, а саме:

  • Шампуні для фарбованого волосся та проти жовтизни. Фарбоване, блондоване та волосся після процедури освітлення потребує особливого догляду. Більш мʼякого, щадного та направленного на захист і відновлення. Без агресивних компонентів у складі, а з натуральними та рослинними екстрактами. Для володарок білого та освітленого волосся важливо обирати шампуні з фіолетовим, холодним пігментом, аби перешкоджати появі жовтизни та неприємних мідних відтінків.
  • Шампуні для ослабленого та пошкодженого волосся. Слабкі, тонкі та пошкоджені пасма зазвичай потерпають від впливу навколишнього середовища, неправильного догляду, стайлінгу, частого фарбування. Ідеальним варіантом будуть живильні, натуральні та засоби з силіконом у складі, адже він швидко розгладжує, заповнює пустоти. Звертайте увагу на наявність пантенолу, вітамінних комплексів, амінокислот та олій, саме вони наповнюють життям кожне пасмо. Всі ці інгредієнти позитивно впливають на стан як шкіри голови, так і структури волосся.
  • Шампуні для сухого та тьмяного волосся. «Не волосся, а солома!». Саме так звучать думки кожної дівчини, у якої жорсткі та грубі на дотик пасма. Не тільки звучать, але й ідеально описують ознаки сухого та пошкодженого волосся. У такому випадку важливо обирати засоби з комплексною дією: для відновлення, захисту, зволоження та повернення здорового блиску!
  • Шампуні для неслухняного волосся. Неслухняне, сплутане, хвилясте волосся – зовсім не проблема. Достатньо обрати правильний засіб для догляду за ним. Зазвичай шампуні для приборкання неслухняних пасм не містять сульфати, а лише корисні рослинні екстракти, олії, протеїни – необхідні для мʼякості, гладкості та доглянутого вигляду зачіски.
  • Шампуні проти лупи та випадіння. Сучасні шампуні – не просто догляд за волоссям, але й робота зі шкірою голови: лікування, профілактика та відновлення. Лупа – найпоширеніша проблема, адже омертвілі частинки шкіри це не тільки результат неправильного догляду, але й перша ознака себорейного дерматиту. Тож важливо обирати протигрибкові, заспокійливі та відлущувальні засоби. Випадіння волосся теж часто зустрічається. Можливо, через стрес, неправильний догляд, або взагалі спадковість. У будь-якому випадку шампунь повинен бути направлений на зміцнення, відновлення і збереження волосся. Наповнений живильними та стимулюючими властивостями.
  • Шампуні для жирного волосся. Жирне волосся потребує використання спеціальних шампунів для регуляції сальних залоз. Вони зазвичай містять вітамінні комплекси, рослинні екстракти. Допомагають нормалізувати та контролювати вироблення себуму, делікатно очищають та дарують довгострокове відчуття свіжості.
  • Шампуні без вмісту сульфатів. Безсульфатні шампуні – не тільки користуються попитом, але й дуже ефективні. Все просто: вони натуральні, мають легкі формули та швидко відновлюють структуру пасм. Не містять шкідливі речовини та підходять для всіх типів шкіри та волосся. Насичують, зволожують та помʼякшують, не пошкоджуючи природний захист. Натуральні шампуні зберігають колір, перешкоджаючи швидкому змиванню відтінку. Часто містять амінокислоти, протеїни, колаген.

Висновок

Обравши свій догляд ви отримаєте не тільки гарне волосся, а й здорову шкіру голови. Доглянута зачіска – це не просто класний зовнішній вигляд, а ще важливий показник загального здоров'я вашого організму! Тому ретельно обирайте домашній догляд і не забувайте щорічно його змінювати, адже існує «ефект звикання».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також