Ще не час йти з Майдану

1726 0

Ми у соцмережах:

Ще не час йти з Майдану

У столиці спроби деяких політичних лідерів знести наметове містечко одразу після президентських виборів завершились протестом активістів Майдану. У Рівному майданівці вирішили не чекати подібних ініціатив від місцевих політиків і попри рясний дощ зібрались на традиційне недільне народне віче, щоб обговорити доцільність збереження наметового містечка та сцени у центрі міста.

Майдан_намет У столиці спроби деяких політичних лідерів знести наметове містечко одразу після президентських виборів завершились протестом активістів Майдану. У Рівному майданівці вирішили не чекати подібних ініціатив від місцевих політиків і попри рясний дощ зібрались на традиційне недільне народне віче, щоб обговорити доцільність збереження наметового містечка та сцени у центрі міста. Більшість присутніх висловили думку, що одних виборів президента мало, слід змінювати усю систему влади. Як стверджують активісти, тих завдань, які ставив Майдан, ще не досягнуто. Тому наметове містечко в центрі міста вирішили поки не знімати.

Коментарі

Михайло Кириллов, голова Рівненської обласної ради: — Можна прибрати намети в центрі міста, але сам Майдан має існувати. Можливо, в якомусь іншому, трансформованому вигляді. Однак він має досягти поставлених раніше цілей — повної зміни системи влади, зміни якості життя. Люди мають відчути, що рівень життя покращився, що правоохоронні органи та судова система захищають людей, а не окремих осіб. Має бути подолана корупція. Лише тоді можна сказати, що Майдан вичерпав себе і час розходитись. Дмитро Якимець, голова ГО "Рівненський громадський контроль": — Майдан був спільною справою мільйонів українців, яка поклала початок позитивним зрушенням в країні. Далі, з огляду на ті буремні дні, Майдан має жити в серці кожного українця. Майдан показав, що спільно ми можемо захищати свою гідність. І це має бути не лише в глобальних питаннях, таких як вибори президента та Верховної Ради чи зміна уряду. Ми маємо захищати свою гідність щодня, кожен на своєму місці. Чиновники нарешті мають зрозуміти, що вони перебувають під постійним контролем громади. І це має стати тим визначальним фактором, який дозволить подолати корупцію в країні та докорінно змінити систему нашої влади. Микола Поліщук, рівнянин: — Майдан — це як вільна трибуна, де кожен охочий може виступити, тому його варто було б ще залишити на деякий час. Тим більше, що наметове містечко і сцена в центрі міста нікому не заважають. Інше питання, що його можна зробити більш компактним. Тетяна Войтюк, рівнянка: — Наметове містечко і сцена в центрі перетворились на декорацію, яка символізму більше не несе, а лише девальвує цінності революції.
Сергій ТКАЧЕНКО.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також