Нові очисні споруди у Рівному: зроблено ще один крок

1699 0

Ми у соцмережах:

Нові очисні споруди у Рівному: зроблено ще один крок

Робоча зустріч з представниками «Egis Ukrainе» відбулася у Рівнеоблводоканалі. Фахівці водопостачального підприємства спілкувались з Ульяном Білоткачом, ключовим експертом з водопостачання, Віталієм Цибанюком, координатор проектів, та Бенуа Плейж, керівником групи, - щодо будівництва нових очисних споруд у Рівному. Відповідний проект фінансується Європейським Інвестиційним Банком та реалізується спільно з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України в рамках «Програми розвитку муніципальної інфраструктури України».

 

Зустріч проходила в два етапи, в першій частині зустрічі обговорювали питання забезпечення відповідних форм та вимог до  тендерної документації. Основні складові тендерної документації, її відповідність цілям та завданням проекту

 

Друга частина зустрічі пройшла безпосередньо на території очисних споруд каналізації Рівнеоблводоканалу, де працівники підприємства провели ознайомлювальну екскурсію для представників «Egis Ukrainе» та розповіли, що  очисні споруди були введені в експлуатацію у 1964 році. З того часу проводилася лише одна реконструкція у 1972 році, коли добова потужність була збільшена з 19 тис куб. м до 25 тис куб. м./добу. Проте на сьогодні, технічний стан очисних споруд  дозволяє очищати 20-22 тис. куб.м. стоків, що забезпечує близько 40% потреб міста.

Резюмуючи представники «Egis Ukrainе» зауважили, що зустріч була інформативною, а нововведення, які впроваджує директор підприємства Андрій Карауш важливі, а також запевнили, що будуть підтримувати та допомагати Рівнеоблводоканалу втілити у житті проект будівництва  нових очисних споруд.

У  свою чергу, директор Рівнеоблводоканалу Андрій Карауш наголосив, що рівняни стали ще на крок ближче до Європейських стандартів у сфері водопостачання і водовідведення.

Нагадаємо, що з 2016 року «Рівнеоблводоканал» працює над проєктом під назвою «Комплексна модернізація систем централізованого водопостачання та водовідведення міст Рівненської області в межах балансової належності РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал». Цей проєкт розроблено у рамках «Програми розвитку муніципальної інфраструктури України» спільно із Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Міністерством фінансів України. Він передбачає залучення кредиту в сумі 26,5 млн євро від Європейського інвестиційного банку, відсоткова ставка складає всього 3% з пільговим періодом на вісім років. За цей час мають бути побудовані та введені в експлуатацію нові очисні споруди. Детальну інформацію про цей проєкт можна дізнатися на нашому сайті та у соціальних мережах.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також