Ще одну багатоповерхівку у Костополі можуть утеплити

199 0

Ми у соцмережах:

Ще одну багатоповерхівку у Костополі можуть утеплити

Фонд енергоефективності відновив прийом заявок на участь в термомодернізації. ОСББ "Бібліотечний" , що у центрі міста, планує подати документи.

У будинку можуть встановити індивідуальний тепловий пункт, замінити двері та вікна у під'їзді. Далі - утеплити дах та фасад. Остаточне рішення - за мешканцями. Наступного тижня відбудуться загальні збори, де жителі вирішуватимуть, чи готові вони подаватися на програму термомодернізації. 

- Завдяки програмі "Енергодім-Костопіль", міська рада компенсує 20% від вартості робіт по їх завершенню. Усе інше сплачують мешканці та Фонд Енергоефективності. Так, у Костополі вже реалізовано декілька проєктів з термомодернізації. Це дозволяє жителям багатоповерхівок отримувати платіжки із значно меншими сумами за опалення, - заявив заступник міського голови Костополя Юрій Кузнюк.

Поки що мешканці будинку хочуть чітко знати, про яку суму йдеться і скільки їм доведеться заплатити з кожної квартири за утеплення.

ОСББ "Бібліотечний" у Костополі нині виглядає просто жахливо. Коли там зрубали височезні липи, а посадили маленькі сакури, одразу "оголився" фасад будинку, з якого тепер падає плитка. 

Якщо біля будинку ОСББ бруківку з вулиці Руданського вже вклали комунальники, то у дворі  майже  цілком "посипався" асфальт і є чимало ям. Цим двором їздить тепер безліч машин, оминаючи затори, що виникають на вулиці Руданського біля місцевої ресторації.  А у вихідні у дворі цього ОСББ також паркуються чимало авто, які приїжджають на закупи у два супермаркети, розташовані неподалік. Водії їздять навіть через спортивний та дитячий майданчики,  ігноруючи елементарні правила дорожнього руху. Більше того, прямісінько під вікнами мешканців першого під'їзду ОСББ "Бібліотечний" влаштували парковку для авто. Цікаво, а чиновникам з Костопільської міськради дуже сподобалось, якби хтось під вікнами їх осель щодня так паркував свої авто? 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також