Що буде, якщо в новорічну ніч порушити комендантську годину?

1321 0

Ми у соцмережах:

Що буде, якщо в новорічну ніч порушити комендантську годину?

Міські та обласні військові адміністрації не скасовували комендантську годину на Новий рік. Тому обмежень потрібно дотримуватися попри святкові дні.

 Про це розповів голова Національної поліції Ігор Клименко в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

«У будь-якому разі ми будемо працювати за звичною схемою: якщо люди порушують комендантську годину, вони мають бути свідомі того, що їх може зупинити патруль для перевірки особи», — зазначив він.

Тому завжди важливо мати з собою документи. Якщо їх не буде, то для встановлення особи громадянина можуть доправити до підрозділу поліції.

Клименко каже, що поліція має перевіряти документи, адже людина, яку зупинили, може перебувати в офіційному розшуку або бути ймовірно причетною до незаконної діяльності.

«Якщо громадянин надав свої документи, поліцейські перевірили і все гаразд, то, звісно, після попередження людину відпускають», — пояснив він.

Також за обґрунтованої потреби патрулі ще можуть провести поверхневий огляд громадян, автомобілів. Якщо в процесі перевірки виявиться, що особа підозрюється в незаконній діяльності і є законні підстави, то її можуть і затримати.

«Якщо ви законослухняний громадянин/громадянка з документами і вирішили прогулятися в комендантську годину, то вас можуть перевірити та відпустити з попередженням. Якщо ж немає документів або є обґрунтовані сумніви щодо ваших намірів, то є ризик новорічну ніч провести в підрозділі поліції», — підсумував Клименко.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також