Що їсти, щоб зекономити на ліках

931 0

Ми у соцмережах:

Що їсти, щоб зекономити на ліках

Овес низькокалорійний, він не підвищує цукор і холестерин у крові, а вівсяні висівки, як вважають вчені, запобігають раку товстої кишки через високий вміст клітковини. Вівсяний чай «зігріває» душу, адже має заспокійливу і розслаблюючу дію.

Натуральний мед, куплений безпосередньо на пасіці, володіє багатьма корисними властивостями. Болить горло? Натріть хрін і змішайте його з медом — це не менш ефективно, ніж ліки з аптеки. Мед допомагає при проблемах із суглобами, викликаними подагрою або остеоартритом. Він володіє також детоксикаційною дією і сприяє загоєнню ран.

Чай з імбиру має зігріваючий ефект і корисний для травної системи. Він покращує кровообіг, розріджує кров і знижує рівень холестерину. Вживання цього напою запобігає серцевим нападам та інсультам. Імбирні обгортання очищають нирки і позитивно впливають на психіку, тому що мають заспокійливу дію.

Картопля може набагато більше, ніж ми думаємо, в ній мало вуглеводів, і вона дуже насичує. Овоч має антигіпертензивну і протизапальну дію. Картопля в мундирі з нежирним сиром насичує організм важливими білками і мінералами, які він може легко засвоїти. Картопляний сік позбавить від печії. Якщо пюре з картоплі застосовувати зовнішньо, то вона знімає запор, послаблює цистит і допомагає при остеоартриті від повсякденної скутості.

Більшість видів капусти прискорюють просування їжі через кишечник і стимулюють травлення. Багато видів капусти діють як протизапальні засоби і завдяки вмісту в них гірчичних олій запобігають раку. Капуста може бути корисна для очей. Крім цього, обгортання капустяним листям допомагає при «тенісному лікті» або для полегшення запальних симптомів остеоартриту зап'ястя.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також