Що найбільше «мотає» електрику

1965 0

Ми у соцмережах:

Що найбільше «мотає» електрику

Дослідження свідчать: третина електроенергії в квартирі використовується на освітлення. Якщо лампа потужністю 75 Вт у передпокої працює дві години на добу, в туалеті — годину, у ванній — 3 години, на кухні — 5 годин, у кімнаті — 6 годин, то за місяць тільки за світло набереться 65,2 квт. Якщо ж замінити лампи розжарювання енергозберігаючими, місячне споживання на світло можна скоротити до 19 кВтгод.

Серед найбільш енерговитратних електричних приладів — холодильник, зокрема, через те, що працює цілодобово. За місяць він споживає близько 30 кВт/год. Відстань від холодильника до стіни має бути щонайменше 5 см — інакше перевитрата енергії сягне 30%.

До енергоємних приладів належить і пральна машинка — якщо вона працює 3 години на тиждень, за місяць «набіжить» 18 кВт/год.

Потужний комп’ютер, що працює 3–4 години на день, за місяць «з’їсть» близько 45 кВт/год. Ноутбуки більш економні й зазвичай споживають майже втричі менше електроенергії за той самий час роботи. Не залишайте техніку у «сплячому» режимі, щоб не витрачати енергію марно.

Якщо ви щодня вмикаєте чайник з середньою потужністю на 15 хвилин, за місяць він споживе приблизно 11 кВт/год електроенергії. Регулярно очищайте чайник від накипу — це підвищить теплопровідність та зменшить витрати електроенергії.

Трохи менше електроенергії — орієнтовно 9 кВт/год на місяць — використовує телевізор, якщо дивитися його по 3 години на день. Обирайте сучасну техніку не менше класу «А» — вона енергоефективніша за старі моделі.

Праска та фен мають приблизно однакову потужність. Кожен із цих приладів, якщо використовувати годину на тиждень, за місяць споживає близько 6 кВт/год.

Серед багатьох плюсів вентилятора найголовніший — невелике споживання електрики, в той час як кондиціонер відноситься до найбільш енерговитратних. Для порівняння: потужність звичайного вентилятора становить 50 Вт, а кондиціонера — 550 Вт. Після цього уявити різницю в сумах за електрику нескладно.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також