Що нажили заступники Третяка

3275 0

Ми у соцмережах:

Що нажили заступники Третяка

У міського голови Рівного Олександра Третяка заступників більше, аніж у попередника — п’ятеро. Прізвища частини з них для рівнян досі були невідомими, тож ми вирішили проаналізувати, які статки у кожного з них, а заодно нагадати, ким вони працювали до того, як прийти на роботу в міськраду.

Прокурор з мільйоном

Заступників Олександра Третяка міські депутати затвердили наприкінці грудня. 42-річний Володимир Дяк став заступником у найбільш «тендерній» сфері — житлово-комунального господарства. За часів Володимира Хомка на цій посаді був Олексій Хмилецький.

Володимир Дяк

Пан Дяк — родом із Дубна, навчався на юриста та в 2000-х роках працював в органах прокуратури, зокрема, був заступником начальника департаменту центрального апарату Генпрокуратури. Звільнився з системи пан Дяк у 2019 році та до призначення у міськраду був заступником народного депутата від «Слуги народу» Дмитра Соломчука.

За даними останньої декларації Володимира Дяка, поданої у грудні, він має дружину та двох синів. Офіційно у 2019 році дружина Олена Демченко ніде не працювала, попередніми роками отримувала допомогу з безробіття та з догляду за дитиною. Зарплата пана Дяка у Генпрокуратурі склала у 2019 році 565 тис. грн, у 2018-му — 666,5 тис. грн (близько 55 тис. грн на місяць).

У власності Володимира Дяка є шість соток землі у Білій Криниці біля Рівного та куплений у 2019 році автомобіль «Mercedes-benz GL350CDI» 2013 року випуску. Ціна такого авто на сьогодні на сайтах продажу автомобілів — від 30 тис. доларів. У власності дружини Олени Демченко — 10 соток землі в Антополі Рівненського району, 25 соток та будинок на 250 кв. м у Тараканові Дубенського району. Також у власності дружини є авто «BMW 310D» 2013 року.

Родина задекларувала 15,5 тис. доларів, 2,7 тис. євро та близько 750 тис. грн готівки, що заразом — понад 1 млн грн. У Києві Дяки жили у службовій квартирі, площею 98 м2.

Березнівський будівельник — із землею та без активів

Будівельний напрям у міськраді замість Віталія Германа тепер курує 41-річний уродженець Березнівщини Олег Піщанський. Пан Піщанський у 2006-2008 роках працював у НУВГП, де перед тим навчався на будівельному факультеті, а з 2009 року — у Березнівській РДА: спершу начальником відділу регіонального розвитку та будівництва, потім начальником відділу містобудування, два роки був першим заступником голови, а з кінця 2019-го до кінця минулого року працював безпосередньо головою Березнівської РДА.

Олег Піщанський

Олег Піщанський уже подав декларацію за минулий, 2020 рік. Чиновник, відповідно до поданих даних, неодружений та не має дітей. У його власності — дві земельні ділянки у Білій Криниці Рівненського району — на 10 та 26 соток, а також квартира у Березному на 60 «квадратів». Їздить пан Піщанський на «Ford Focus» 2004 року випуску, який у власності підприємця Сергія Залужного. Вартість такого авто на сьогодні — від 4 тис. доларів.

Грошових заощаджень посадовець не задекларував. Заробітна плата чиновника торік на посаді голови РДА склала 306,2 тис. грн (25,5 тис. грн на місяць).

В «економічного» — два авто

32-річний Ігор Кречкевич — заступник голови з економічних питань (раніше цю посаду займав Сергій Васильчук). Пан Кречкевич родом з Костополя, навчався у НУВГП та працював у приватній сфері: спершу менеджером з торгівлі та збуту, потім ФОПом «у сфері дослідження кон'юнктури ринку та виявлення громадської думки», а у 2019-2020 рр. був гендиректором ПрАТ «Рівне Авто».

Ігор Кречкевич

Пан Кречкевич неодружений. У декларації про майно та доходи у 2019 році вказав, що має четверту частину батьківської квартири у Костополі (площа квартири — 78 «квадратів») та два авто: «Skoda Octavia» 2008 року, придбана у 2015-му, та куплене у 2019-му «Renault Laguna» 2008 року випуску. Перше авто коштує на сьогодні від 5 тис. доларів, друге — від 5,5 тис.

У 2019 році дохід Ігоря Кречкевича склав 440,5 тис. грн (трохи більше 35 тис. грн на місяць). Посадовець також задекларував, що має 17 тис. доларів та 1 тис. євро готівкових заощаджень.

Два авто, квартира та заощаджені євро — у заступниці з гуманітарних питань

Заступницею з гуманітарних питань тепер працює 41-річна Марина Кузмічова (до минулого року на цій посаді була Галина Кульчинська). Пані Кузмічова народилася у Казахстані, навчалася у Рівному та Львові. Посадовиця має музичну освіту та працювала викладачкою у ПДМ та музичній школі №2 Рівного, а з 2009 року очолювала благодійну організацію «Серце дітям України», завдяки якій, зокрема, у Дядьковичах відкрили паліативне дитяче відділення. У жовтні Марина Кузьмічова виграла вибори до міськради як кандидатка від «Голосу».

Марина Кузмічова

Марина Кузмічова заміжня та з чоловіком виховує двох дітей. У її власності — квартира на 92 «квадрати» у Рівному та два авто: «Seat Alhambra» 2012 року випуску та «Volkswagen Passat» 2002 року. Такі «Сеати» нині коштують від 11 тис. доларів, «Фольксвагени» — від 4 тис. доларів. Чоловік Юрій Кузмічов володіє квартирою у Рівному на 48 кв. м.

Родина задекларувала 20 тис. євро готівки. Офіційний дохід Марини Кузмічової у 2019 році становив 82 тис. грн (7 тис. грн на місяць). Її чоловіка, працівника музичної школи №1 та будинку культури, — 224 тис. грн.

Заступник має землю і незавершений будинок

42-річний Юрій Поліщук отримав посаду заступника з питань охорони здоров’я — таку спеціально виокремили, аби підкреслити важливість галузі у період пандемії. Юрій Поліщук, як і Марина Кузмічова, восени став депутатом міськради — від «Європейської солідарності». Родом він із Запорізької області, навчався у медуніверситеті у Тернополі, а з 2002 року працював ургентним хірургом в обласній лікарні. У 2015 добровільно був мобілізований та більше року служив військовим лікарем на фронті. З 2016 року — головний лікар клініки «БейбіДок», що у співвласності його дружини Ольги.

Юрій Поліщук

У власності Юрія Поліщука є 10 соток землі у Городищі Рівненського району, а також 11 соток та недобудований будинок на 181 кв. м у цьому ж селі, проте вони у спільній власності з Людмилою Ляшук. Дружині Ользі Поліщук належить гараж у Рівному. Авто родина не задекларувала, зазначила у декларації лише 764 тис. грн готівки.

У 2019 році офіційний дохід Юрія Поліщука склав 131 тис. грн (11 тис. грн на місяць), його дружини — 119 тис. грн.

Олеся АНТОНЕНКО.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також