Що не можна їсти і пити при прийомі антибіотиків

19646 0

Ми у соцмережах:

Що не можна їсти і пити при прийомі антибіотиків

Антибіотики несумісні з деякими продуктами. Люди, які вживають антибіотики, повинні обмежити вживання алкоголю, молочних продуктів, соків і солодощів.

Як зазначають експерти, на період лікувального курсу від вживання алкогольних напоїв краще взагалі відмовитися. Річ у тім, що таке поєднання може спричинити головні болі, прискорене або нерегулярне серцебиття, болі в животі, нудоту і блювоту, запаморочення.

Молочні продукти впливають на здатність організму засвоювати ліки. Як мінімум протягом трьох годин після прийому антибіотиків молоко пити не рекомендується, а запивати таблетки ним взагалі не варто.

Соки заважають організму розщепити і правильно засвоїти ліки. Під час курсу антибіотиків краще виключити з раціону апельсиновий сік.

Продукти, що містять цукор і дріжджі, можуть призвести до грибкових інфекцій у деяких пацієнтів, особливо у жінок. Під час лікування також не варто їсти солодощі.

Але є продукти, які, навпаки, потрібно додати у свій раціон в період лікування антибіотиками. Це каші, цільнозерновий хліб, рис, банани.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також