Що Торгун був п’яним, ще треба довести

3140 3

Ми у соцмережах:

Що Торгун був п’яним, ще треба довести

У суботу, 12 січня, в Рівному на вулиці Степана Бандери патрульні поліцейські зупинили автомобіль «Hyundai». Через те, що його номерний знак був забруднений. Однак і стан водія патрульним видалась підозрілою — припустивши, що він п'яний, запропонували пройти тест на алкогольне сп'яніння. Але дути у «Драгер» водій відмовився.

Пізніше стало відомо, що за кермом був Юрій Торгун, колишній секретар міський ради, а нині бізнесмен-забудовник. Тож при свідках поліцейські склали два адміністративних протоколи: за брудні номерні знаки та керування в нетверезому стані. Після чого видали тимчасове посвідчення водія.

Штраф за нетверезе керування передбачає 10 200 гривень та позбавлення «прав» на рік. Але це зовсім не означає, що Торгун залишиться «без коліс». Бо патрульним ще потрібно буде довести у суді, що водій автомобіля справді був п’яним.

Оксана Юрченко, речниця патрульної поліції Рівненщини:

- Патрульні помітили авто, в якого був забруднений номерний знак. За зовнішніми ознаками водій авто був з ознаками алкогольного сп’яніння. Однак від проходження огляду порушник відмовився.

Юрій Торгун, бізнесмен:

- Так, справді мене зупиняли патрульні поліцейські. Вони це аргументували тим, що мій номерний знак був у снігу, за що і склали на мене протокол. Вся інформація про те, що я керував у стані алкогольного сп’яніння, є надуманою. Тому я й відмовився проходити огляд, бо не було на те причини.

Руслан Власюк, громадський юрист:

- Якщо водій відмовляється проходити так званий алкотест, то це за участі двох свідків зазначається в протоколі про адміністративне правопорушення. Це є підставою для притягнення його до адміністративної відповідальності. Відмова проходити огляд фактично прирівнюється до визнання своєї провини. Однак визначальним у суді буде правильність складення самого протоколу. Бували випадки, коли через це суд виправдовував порушника.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також