Щоб не іржавіли й не тупилися. Гострі ножі потребують догляду

292 0

Ми у соцмережах:

Щоб не іржавіли й не тупилися. Гострі ножі потребують догляду

Більшість людей обмежуються періодичним заточуванням ножів і думають, що цього достатньо і більше нічого не роблять. А даремно.

Часто після використання ножа протирають його ганчіркою або рушником і ставлять на своє місце. Не робіть так. Завжди мийте ножі — з губкою і мильним розчином. Після будь-якого використання.

Зберігайте ножі сухими. Найменша волога, яка потрапляє в тріщину ножа, може спровокувати незворотний процес корозії.

Кухонні ножі краще зберігати кожен окремо. Не треба їх кидати в одну купу з ложками та виделками. Можна залишати їх в ящику із спеціальним відділенням або в чохлах, можна повісити на підвісний магнітний утримувач або помістити в настільну підставку.

Використовуйте дерев’яні або пластмасові дощечки для нарізання продуктів. Керамічні і скляні дощечки псують ножі через свою твердість. При кожному нарізуванні ніж «тупиться» і стає менш придатним для нарізування.

Не мийте сталеві ножі в посудомийній машині. Там вони схильні до найбільш вірогідного процесу корозії через солі з їжі, воду і високу температуру.

Іноді на лезі ножа з’являється іржавий наліт — це результат окислення. Щоб позбутись іржі, встроміть ніж у картоплину на добу, а потім протріть його грубою тканиною, змоченою в олії. Цей метод ефективно справляється з рудим нальотом у разі несильної корозії.

Використовуйте всі ножі за призначенням. Їх існує велика кількість, а значить, у кожного з них є певна функція. Тому не варто нарізати хліб ножем для філе, а рибу — ножем для хліба.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також