
Жовта каша – це частина кулінарної історії Рівненщини. У селі Великий Мидськ цю страву готують за старовинним рецептом, який передається з покоління в покоління.
Суспільне продовжує вивчати гастрономічну спадщину Рівненщини. Цього разу творча група "Кулінарного спадку" пізнавала секрети приготування десерту за рецептом бабусі — жовтої каші. Про секрети приготування Суспільному розповіла місцева жителька Наталія Вітошко.
- Жовта каша — десерт мого дитинства. Цю страву досить часто любила варити бабуся. Той смак неможливо забути, — розповіла жителька села Великий Мидськ Костопільської громади Наталія Вітошко. — Жовту кашу ще й сьогодні готують в наших селах, особливо, в неділю, коли є більше часу. Діти дуже полюбляють та й дорослі, хто пам’ятає. Це — смак дитинства.
Господиня пояснила, що особливого смаку страві надає поєднання двох круп — пшона та рису, які потрібно взяти в однакових пропорціях, обов’язково промити, залити молоком і поставити до печі, щоб рис та пшоно уварились.
- А яка ж каша без масла та яєць? Ними аж ніяк не зіпсуєш цю страву, — зазначила пані Наталія. — Смаку додадуть ще цукор, мак та родзинки. Всі інгредієнти добре вимішуємо і ставимо до печі, щоб каша умлівала.
А от скільки інгредієнтів та в яких пропорціях потрібно для жовтої каші, як її приготувати у печі, з чим подавати до столу — про все це дивіться у новому випуску проєкту "Кулінарний спадок".