Щоб з Рівного не лише до Києва, а й до Парижа долетіти

1505 0

Ми у соцмережах:

Щоб з Рівного не лише до Києва, а й до Парижа долетіти

Ще один корпус побудують в Рівненській обласній клінічної лікарні. Також при медичному закладі з’явиться вертолітний майданчик для транспортування хворих.

Олег Вівсянник, начальник департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення області:

— На наступний рік заплановано реконструкцію і будівництво хірургічного корпусу Рівненської обласної клінічної лікарні. Зараз ми на тому етапі, що отримуємо вимоги до його будівництва, погоджуємо їх. Замовником виступає управління капітального будівництва. Наявність вертолітного майданчика значно покращить логістику в медицині області. Зможемо оперативно транспортувати донорські органи, а також пацієнтів. Не лише до Києва, а й до Парижа.

Віталій Бойко, головний лікар обласної дитячої лікарні:

— Питання розглядається в рамках президентської програми «Велике будівництво». Вертолітний майданчик мають розмістити між дитячою та дорослою обласними лікарнями. Зараз у нас працюють проєктанти, визначають можливі місця розташування. Як один з варіантів розглядається територія за дитячою лікарнею. Інший: вертолітний майданчик можуть розташувати на даху будівлі нового хірургічного корпусу.

Василь Мельник, заступник начальника департаменту капітального будівництва:

— Попередньо планували робити реконструкцію вже існуючого хірургічного корпусу обласної лікарні для дорослих. Проте почали вивчати нові норми: ні набір приміщень, ні ширина коридорів їм не відповідає. Найкращим варіантом є будівництво нового корпусу, на чому й зупинилися. Будівництво відбуватиметься без призупинення надання повного спектра медичних послуг в лікарні. Зараз отримаємо погоджене медичне завдання від Міністерства охорони здоров’я. І тоді в обласної ради маємо клопотати про виділення коштів на проєктно-кошторисну документацію. Поки що про її вартість говорити рано.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також